maanantai 29. heinäkuuta 2019

Alikeompelua

Jo pari vuotta on ollut todo-listalla kokeilla alikeompelua. Nyt sukulaislapselle tarvittiin synttärilahjaa joten päätin siihen kokeilla. Tässä lopputulos:


Kyseessä ihan peruspaita Ottobren 1/16 No Fuss -ohjeella koossa 164. Tosin hihat lyhensin t-paitamittaan. Ja lisäsin rintaan sen alikeommmellun kuvion. Selitettynä ja käytännössäkin kuvion toteutus on ihan helppoa: paidan nurjalle ommellaan kiinni halutun muotoinen kuvio eri kankaasta. Sitten kuvioon ommellaan n. sentin välein ompeleita joiden välistä paitakangas leikataan jolloin alla oleva kuviokangas tulee näkyviin:


Käytännössä tuo tarkoittaa ihan hitokseen pääteltäviä langanpäitä! Tähdessä vielä kun on sakaroita niin niiden kohdalla tuplasti enemmän kun ei tietenkään pystynyt koko kuvion leveydeltä ompelemaan vaan sakaroiden väli jätettiin tietysti ompelematta. Kuvion kohdalle vinkattiin laittamaan irtirevittävää tukikangasta ompelemista helpottamaan, mitä minulla ei tietenkään ollut. Vaan sittenpä sain vinkin, että talouspaperi ajaa saman asian. Ja se oikeasta toimi! Eli kuvion mukana ommellaan talouspaperin palanen ja se estää kuviota venymästä suuntaan ja toiseen kun sitä ommellaan. Tikkaamisen jälkeen talouspaperin sai hämmästyttävän hyvin revittyä irti. Loput palaset lähtivät sitten pesussa jossa paitakangas myös kiertyili reunoistaan jolloin kuviokangas paljastuu kunnolla. Tykkään kyllä kovasti. Suht helpolla (sitä päättelyurakkaa lukuun ottamatta) saa rouheaa ilmettä vaatteeseen. Oikeanvärinen sininen hupeni kuvion tiukkauksissa niin vähiin, että huolittelin helman ja hihat pinkillä. Pitää toivoa, että tämä on synttärisankarille mieleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti