sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Joustamattomia ompeluksia

En yleensä tykkää ommella joustamattomia kankaita, mutta välillä on projekteja joissa on vaan pakko. Esim. neulatyynyt. Tällaisen tein:

Varsinaisesti en uutta neulatyynyä tarvinnut, mutta Facen ompeluryhmässä bingotaan eli ommellaan bingoruudukon ruutujen mukaisia haastetöitä. Yksi ruutu oli neulatyyny tai -kirja ja kun halusin kaikki ruudut ommella niin jompikumpi oli tehtävä. Ja onhan tämä Star Wars -kangas niin upeaa että kyllä se ansaitsee käyttöön päästä. Ohje on Tehtaamosta ja oli erittäin toimiva, voin suositella!


Toisen ruudun teemana oli napinläpi ja nappi. Tätä pohdiskelin kovasti mikä olisi tarpeeksi yksinkertainan että osaan ja toisaalta myös sellainen jolle oikeasti olisi tarvetta. Päädyin pikkulaukkuun.


Laukku on ommeltu vanhoista farkuista. Lahkeensuun tikkaus on sellaisenaan läpässä. Napinläven yläpuolelle ompelin vielä tuollaisen koristeen joka ei tahdo kuvautua kunnolla kun heijastaa niin valoa..


Tässä näkyy, kyllä se ihan oikea napinläpi on!


Laukku on vuoritettu puuvillakankaalla. Läppäosassa ei ole vuoria. Laukun kokoa on kännykälle sopiva. Sen verran jaksoin vielä hifistellä, että kantohihna on nahkaa eli nahkaneulan kanssa piti ommella. Hämmästyttävän hyvin kone ruksutteli kaksinkertaisen farkun ja nahan läpi. Laukku meni kuopukselle käyttöön ja hän oli oikein tyytyväinen tähän tarveompelukseen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti