maanantai 22. heinäkuuta 2019

Miehelle uusien kaavojen testailua

Mies toivoi itselleen uutta hupparia ja kun yhden bingoruudun teema oli ommella miehelle niin tämä sopi siihen ruutuun täysin!


Kankaat olivat myös miehen valitsemat, molemmat löytyivät omista jemmoista. Kaavana käytin Jujunan miesten hupparikaavaa, olikohan tämä perusmalli nimeltään Esko. Tein koon 50 mukaan joka oli hartioista hyvä mutta alaosasta jouduin kaventamaan. Vetoketju on 65cm pitkä vaikka ohjeessa sanottiin 70cm. En sitten tiedä missä tein eri tavalla.. Toki yhteen hupparimalliin tulee vinovetoketju jolloin vetskari saa olla pidempi, mutta kyllä kaavoissa tämä perusmalli suoralla vetoketjullakin oli. Niin tai näin, pääasia että ketju on sopivan mittainen. Kohdistukset eivät ole ihan kohdillaan mutta näillä mennään nyt. Pitää kyllä jatkossa muistaa ommella hupparit yksivärisistä kankaista..


Huppu on ihan vaan yksinkertainen tällä kertaa. Hihansuihin mies halusi resorit vaikka alkuperäisessä ohjeessa niitä ei ollut.


Toisena kaavakokeiluna oli Kangaskapinan ilmainen bokserikaava. Bokserit ommeltiin 7 eri kappaleesta: takana 1 takakappale, sivuilla kappaleet jotka jatkuvat takaa eteen eli sivusaumoja ei ole. Edessä on sitten pienet etulahjekappaleet ja keskellä kahdesta kappaleesta ommeltu munapussi. Kangas on näin iloisenkirjava siitä syystä, että tämä on aikoinaan tullut possupussista ja jäänyt vääränvärisenä ompelematta. Nyt bingon possuruutuun tuli vihdoin käytettyä ja samalla ompelin koko kankaan loppuun eli myös yksi lapsista sai samasta kankaasta bokserit itselleen. Ihanaa kun saa näitä ikivanhoja kankaita käytettyä pois!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti