sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Zosia-huivi

Olen nyt hurahtanut neulomaan huiveja. Viime vuonna valmistui useampi ja tälle vuodellekin jo yksi. Rehellisyyden nimissä tämän kyllä aloitin jo joulukuussa. Tällainen tuli:


Mallin nimi on Zosia ja se löytyy Ravelrysta. Ohje on maksullinen, mutta itse voitin tämän viime keväänä suunnittelijan IG-arvonnassa. Hetkisen kesti saada puikoille, mutta loppujen lopuksi tämä on nopea malli neuloa. Kokokin on oman maun mukaan muokattavissa. Huivi aloitetaan (kuvassa) oikean laidan kärjestä ja neulotaan ensin tuota pitsireunusta niin monta "raitaa" kuin itse haluaa. Sen jälkeen aletaan lisätä oikeita silmukoita pitsin viereen ja sitä jatketaan niin kauan kuin huvittaa (tai lankaan riittää). Lopuksi huivi päätellään nirkkoreunuksella kuvassa vasemmalla näkyvästä pitkästä reunasta. Tässä lähikuvaa pitsistä:


Itselläni lankana oli kahta eri virolaista villalankaa. Toinen oli yksivärinen tumma luumunpunainen ja toinen liukuvärjättyä liila/pinkki-sävyistä. Aika mukavasti raidoittaa huivia.


Alkupäräinen idea oli neuloa huivista niin iso, että yksivärinen lanka loppuisi, mutta lopulta en jaksanut ihan niin pitälle. Nytkin huivista tuli yli 2-metrinen pisimmältä sivultaan.


Tällekin on käyttäjä vielä hakusessa.. Tätä vauhtia jos jatkuu niin ensi jouluna kaikki saavat lahjaksi huiveja :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti