lauantai 12. tammikuuta 2019

Cassandra-villatakki

Taas testineulontaa. Norjalaiset rakastavat neulottuja vaatteita ja esim. Instagramista löytyy tosi paljon norjalaisia neulojia. Itsekin seuraan muutamaa ja yhden norjalaisneulojan ohjeita olen testannut jo aiemmin. Nyt sama neuloja/suunnittelija etsi testineulojia villatakkiin ja minähän hulluna ilmottauduin. En ole ikinä aikaisemmin villatakkia neulonut. Paitoja muutaman, mutta ne olen kaikki neulonut erillisinä kappaleina ja sitten ommellut yhteen. Tämä takki sen sijaan neulottiin ylhäältä alaspäin suljettuna neuleena ja lopuksi leikattiin edestä katkipoikkiauki. Hivenen pelottavaa! Tai siis järkyttävän pelottavaa! Mutta eihän sitä ikinä opi mitään jos ei välillä uskaltaudu kokeilemaan uusia juttuja. Joten pää edeltä syvään päätyyn ja lopussa kiitos seisoo :)


Lankana takissa on Soft Donegal Tweed, jota tilasin Lankakaapista. Harmillisesti tuo tummansininen loppui toisessa hihassa kesken enkä sitä väriä löytänyt enää mistään Suomesta, joten päädyin tilaamaan Etsyn kautta Latviasta (vai olikohan se Liettuasta, sekoitan aina nämä maat...). Langan matkassa perille kesti melko tasan kaksi viikkoa. Eilen saapumisilmo vihdoin tuli - ja siinä iloisesti ilmoitettiin että noudettavissa 4.1. klo 16 jälkeen! Eli Baltiasta Suomeen lähetys tuli vajaassa viikossa, mutta Suomessa saman kaupungin sisällä paperisen saapumisilmoituksen toimittaminen kesti viikon! Hienoa toimintaa taas Suomen posti! Kaiken muun olin lankalähetystä odotellessa jo viimeistellyt eli kun langan sain käsiini niin loppu oli nopeaa. Hitain osuus oli ehdottomasti alun kirjoneule, josta tässä lähikuvaa:


Kirjoneuleosuudet neuloin koon 3,5 puikoilla, mutta muuten takki on neulottu koon 2,5 puikoilla. M-koon ohjeen mukaan tein ja juuri itselleni sopiva tuli sillä. Loppujen lopuksi se pelottavin osuus eli "steekkaus" ei sitten niin kamalaan ollutkaan. Youtube-tutoriaalista (klik) sitä opettelin ja sitten vaan menemään. Ensimmäiset saksimiset vähän hirvittivät, mutta kun näki että eivät silmukat mihinkään karkaa niin uskalsin leikata. Takin viimeistelevät ihanat sydännapit löysin myös Lankakaapista. En osannut päättää, kummin päin ne näyttävät kivemmilta, joten ompelin ylhäältä alkaen joka toisen aina eri päin. Paitsi neljännen napin jälkeen päätin, että ylimmän napin malli on kivempi, joten loput on sitten kaikki niin päin :D

Ja taskutkin takissa on:Sovituskuvissa ei kaikissa ole väri ihan kohdillaan valitettavasti, eka ja vika ovat parhaat.


Takki on aivan ihanan lämmmin, hyvin tarkeni tuolla 5 asteen pakkasessa kuvailla se päällä. Toivottavasti ei sisäkäytössä tunnu liian lämpimältä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti