perjantai 26. toukokuuta 2017

Verson Puodin ompelukerho

Ensimmäistä kertaa onnistuin osumaan linjoille sopivalla hetkellä, että kerkesin tilata itselleni Verson Puodin yllärikankaan. Näitä on tarjolla silloin tällöin vuoden mittaan ja tilatun kankaan mukana tulee aina myös saumaan ommeltava Ompelukerho-merkki. Ideana on, että kangas on jotakin uutta (jos ei kuosin niin ainakin värin puolesta) ja sitä tilanneet ompelevat tietyn ajanjakson aikana kankaasta jotakin. Tällä kertaa lisäohjeena oli "KESÄkaavalla AURINKOfiilistä". Aurinkofiilis tulee kyllä jo itse kankaasta, sen verran keltainen tuo on. Omaan makuuni siis ihan vääränvärinen eikä mieskään tästä innostunut. Myös esikoinen ja kuopus katselivat nyrpeinä, mutta onneksi kaksi lapsista tämän kelpuutti. Toinen meinasi, että shortsit voisi olla hyvät kankaasta. Joten shortsit syntyi:

Kangas on ohutta joustocollegea, joten toimii shortseissa oikein mainiosti. Taskupussit tein yksivärisestä harmaasta trikoosta, jota sattui omissa jemmoissa olemaan. Vyötärökuminauha on Tyyne-Esteriltä. Kaavana shortseissa on uusimman Ottobren (3/17) bermudashortsien kaava Sporty Day koossa 146. Muokkauksia on sen verran, että jätin edestä valesepaluksen pois ja takaa taskut. Osittain syynä oli se, että kangasta ei oikein olisi riittänyt taskuihin ja toisaalta etutaskuissa oli ihan tarpeeksi väkertämistä ja siihen tunnetusti kärsivällisyyteni riittää huonosti. Mutta kyllähän nuo etutaskutkin jo antavat kivasti ilmettä.


Lapset ovat jo sen verran isoja, että shortseihin upposi n. 2/3 kankaasta. Ei siis ollut toivoakaan saada enää kokonaista paitaa toiselle lapselle aikaiseksi. Mutta palastelemalla selvittiin:

Tämäkin on kokoa 146, lyhensin pitkähihaisen paidan kaavan t-paitamittaan. Etukappaleen saksin kolmesta kappaleesta, koska kokonaiseen ei kangas riittänyt. Takakappale sen sijaan on kokonaan kuosikangasta.

Ja täällä on se ompelumerkkikin ;)


Sattumalta jemmoista löytyi lähes oikeansävyistä kelta-harmaata raitaresoria, joten pääntien huolittelin sillä. Käyttäjä vaikutti tyytyväiseltä.

Ja nyt olisi ns. pää auki, joten josko muutkin suunnitellut ompelukset lähtisivät etenemään.
2 kommenttia:

  1. Hauskat kesävaatteet tuli tuosta kankaasta. (: Iloiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mitä netisät olen katsellut muiden "kerholaisten" ompeluksia, niin tosi monipuolisesti on ihmiset osanneet kankaasta keksiä vaatetta :)

      Poista