sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Vähän vihreää väriterapiaan ja vähän muutakin

Toukokuun väriksi Vuosi väriterapiaa -haasteeseen olin nähtävästi valinnut vihreän. En kyllä kuollakseni keksi miksi, koska en erityisemmin vihreästä perusta eikä minulla ole jemmoissa oikein vihreitä materiaalejakaan. Yksi keränjämä löytyi, mutta ei siitä ollut riittävästi kuin ihan vauvakokoisiin sukkiin ja muutenkin väri oli sen verran ärtsy, etten halunnut siitä koko sukkaa. Instassa olin ihan vastikään bongannut kivan sukkaidean, joten valjastin vihreän siihen ideaan ja tässä lopputulos:

Pikkuisen on haasteen sääntöjä venytetty, koska sukissa on enemmän harmaata kuin vihreää, mutta tällä mennään. Onneksi joka kuussa ei ole pakko edes osallistua jos ei sitä tunnu. Itse nyt kuitenkin yritän edes jotakin sinne päin saada joka kuussa aikaan. Omaan silmääni vihreä pääsee tässä hyvin edukseen, kun pohjaväri on tuollainen hyvin neutraali ja vihreä on sille tehosteena. Lankana on Nalle ja puikot kokoa 3. Ihan perussukkan neuloin: varressa silmukoita on 12 per puikko ja teräosassa 11. Sukan koko on suunnilleen 37.


Toinenkin jämälankasukkapari ehti valmistua tässä, tällaiset riemunkirjavat:

En kuollakseni muista, mistä tämä lanka itselleni tuli, mutta se on ihan liian kirjava, että siitä tykkäisin. Yhden sukkaparin tein tästä viime vuonna, mutta vielä riitti toiseen pariin. Kamalan hyvin kuvasta ei erotu, mutta varsi ja terän päällisosa on tuollaista oikeista ja nurjista silmukoista koostuvaa kohoneuletta. Ohjeen bongasin jostakin netistä, tällainen:

1&2krs: 1o 1n
3&4krs: 1n 3o
5&6krs: 1o 1n
7&8krs: 2o 1n 1o

En oikein tiedä tykkäänkö vai enkö, mutta eiköhän näille joku käyttäjä joskus löydy.. Suunnilleen 37 kokoiset nämäkin.

Näissä myös oli koon 3 puikot käytössä ja kerrankin sain myös raidat täsmäiltyä. Pienen pätkän jouduin sinistä pätkäisemään välistä pois, jotta sain toisen sukan alkamaan samasta kohtaa kuin ensimmäisen, mutta kerrankin oli aika passeli kohdistus raitalangan suhteen. Yleensä ne menevät niin eri tahtiin, etten ole metrikaupalla viitsinyt välistä pätkiä pois raitojen kohdistamisen takia.
2 kommenttia:

  1. Tosi kivat noi vihreällä (jonka ystävä itse olen) maustetut sukat! (: Semmoset perusletkeet sukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tällä systeemillä saa kyllä tosi erinäköisiä sukkia väriyhdistelmiä vaihtamalla :)

      Poista