maanantai 29. toukokuuta 2017

Merili-mekko

Tämä on ollut työn alla jo pitkään. Kaavat piirsin melkein heti kun kirjan aikoinaan ostin ja kangaskin tuli ostettua hiihtoloman aikoihin, mutta toteutus on vaan jumittanut. Vaan nyt vihdoin sain aikaiseksi aloittaa. Kyseessä on Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin -kirjan Merili-mekko.

Kaavat piirsin koossa 164. Tähän ei ole kaavoja kuin yläosaan ja helmaosa ommellaan kahdesta suorakaitaleen muotoisesta palasesta. Kirjan mekon yläosa on vuoritettu, mutta oma trikoo oli aika napakkaa eikä lapsikaan halunnut niin paksua yläosaa, joten tein ihan yksinkertaisesta kankaasta vain ja käden- ja pääntiet taitoin ohuelti nurjalle ja huolittelin kaksoisneulalla. Ei kuvasta paljon erotu, kun no niin tumma kangas, mutta näkyypä ainakin se, että onnistuin löytämään varastoistani ihan täydellisen väriset langat!

Yläosaa muokkailtiin myös sen verran, että keskitakan kohdalta on kavennettu useampi sentti kohti vyötäröä. Selän yläosassa leveys on siis kutakuinkin kaavan mukainen, mutta siitä viistosin kohti vyötäröä ihan reilusti, jotta mekko ei jäänyt selästä pussittamaan. Helmakappaleet rypytin lankojen avulla ja itse helma jätettiin käyttäjän toiveesta täysin huolittelematta. Rullailkoon niin kuin haluaa.

Seuraavasta kuvasta näkyy selkäosa paremmin, eli mekko on selästä suht alhaalle auki.

Helmassa on leveyttä sen verran, että pyörähtelee ihan kivasti.


Täytyy sanoa, että tämän kaavan voisin ottaa itsellekin testiin. Mukava perusmekkonen, mutta kangasta vaihtamalla tästä saisi hyvinkin erityyppisiä versioita. Tämä tummansininen trikoo on ostettu Käpyseltä.
4 kommenttia:

  1. Mä ompelin meidän teinille tämän myös. Tais olla sama kokokin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse piirsin ensin koon 152 kun arvasin, että leveyden puolesta nuo isommat on liian löysiä. Pienemmässä koossa loppujen lopuksi pituutta oli liian vähän ja selän yläosassa leveyttäkin naftisti, joten päädyin piirtämäään toiset kaavat tuossa 164 koossa ja nappaamaan sitten selän alaosasta liiat pois.

      Poista