keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Testineulonnassa kauluri/ kaulahuivi

Instan kautta bongasin taas testineulonnan. Tällä kertaa työnä oli kauluri/ kaulaliina, riippuen vähän miten ohjeen toteutti. Itse neuloin korkeamman, mutta kapeamman version.

Malli on hyvin simppeli: nurjilla silmukoilla syntyy kukkakuvioita. Uuttakin tuli tätä tehdessä opittua, sillä kaulurin molemmissa reunoissa menee silmukoista tehty "putki". Mikähän virallinen termi on suomeksi? I-cord on siis tekniikka nimeltään englanniksi. Kivan siistit reunat tällä tavalla luomalla ja päättelemällä kyllä saa. Alla lähikuvaa, jossa vähän näkyy tuota reunustakin paremmin:

Lankana työssä on 7 Veljestä ja pyöröpuikon koko taisi olla 4,5. Reunat on tehty raita-langalla ja muuten yksivärisestä sinisestä.

Täytyy sanoa, että ohjeen mukaan tehtynä tästä tuli vähän kummallisen kokoinen: pituus ei riitä kieputtaa kaulan ympäri kahta kertaa, mutta yksin kerroin tämä on liian löysä lämmittääkseen kunnolla.Jos tällä ohjeella tekisin, niin tekisin ehdottomasti sen putkihuivivariaation eli joka neulotaan pidemmäksi, mutta ei matalammaksi. Tai sitten pitäisi jättää yksi mallikerta leveydestä pois, jolloin kaulurista saisi paremmin istuvan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti