sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Kangasrakkautta ja kesävaatteita

Yritän olla maltillinen kangasostoissa nykyään ja ostaa vain tarpeeseen. Välillä kuitenkin kohdalle osuu kuoseja, joiden kanssa on rakkautta ensi silmäyksellä ja kaikki tarpeeseen ostelu unohtuu. Niin kävi helmikuussa Ommellisen värikkään trikoon kanssa. Ihan ei ollut selvillä, mitä siitä tekisin, mutta pakko oli saada. Nyt ei tuota enää näy myynnissä olevan, joten en pääse enää kuosin nimeä tarkistamaan. Muutama viikko meni pohtiessa suunnitelmia ja sitten vielä kankaat marinoituivat leikattuna parisen viikkoa, mutta nyt on vihdoin valmista. Syntyi paita.

Tämä on tehty samalla kaavalla kuin tammikuun värihaasteen punavalkoinen huppari, mutta hupun sijasta tein tähän pelkän kauluksen. Kaavana kauluksessa toimi Mekkotehtaan Kahden-paita. Vuoriksi laitoin yksiväristä turkoosia.


Sivusaumoissa on taas rypytykset. Kuten näkyy, etu- ja takakappaleet on leikattu eri päin kuin hihat, mutta itseäni ei kyllä haittaa yhtään. On ehkä jopa kivempi noin verrattuna siihen, että raidat menisivät täsmälleen samoissa kohdissa. Mustien leggareiden kaveriksi oli tämä suunnitelutu ja pääsee päälle töihin heti huomenna :) Paidan lisäksi syntyi myös kesämekko.

Tässä kaavana on pitkästä pitkästä aikaa Onion (jonka numeron toki unohdin, mutta se ainoa Onion joka minulla on..) ja muuten on tehty ihan kaavan mukaan, mutta hihat vaan jätin pois. Etukappaleen vaakasaumaa on vähän framilonilla rypytetty rintojen alta.

Tämä kangashan suorastaan huusi päästä maksimekoksi, mutta loppujen lopuksi en itse niitä kamalasti käytä, joten tällaisena polvipituisena pääsee paremmin käyttöön. Tätä voi talvellakin käyttää pitkähihaisen ja leggingien kanssa oikein hyvin :) Ja kun kesämekkorintamalla päästiin alkuun niin heti perään syntyi toinenkin:

Tämä kankaat ovat Tyyne-Esteristä, tuo alaosan kangas on Lillestoffin raporttina myytävä ja onnistuin käyttämään koko raportin helmaan, keskellä takana on sauma. Yläosa on yksiväristä harmaata ja sen piirsin Gudrun Sjödénin topista aikoinaan piirtämälläni kaavalla. Ihan luottokaava toppeihin se! Vähän vielä pohdin, onko yksivärinen yläosa liian tylsä vai vaatisiko se jotain vaaleanpunaista yksityikohtaa vaikka silityskalvoista. Jätetään hautumaan.. Omien vaatteiden lisäksi myös esikoinen sai kesätopin.

Tässä kaavan pohjana toimi Farbenmixin Whitney koossa 146/152, mutta kaula-aukkoa vähän suurennettiin ja selkäkappaletta kavennettiin. Tässä on siis painijanselkä. Whitney on itse asiassa mekkokaava, mutta kun helmasta pätkäistiin pituutta pois niin hyvin toimii toppinakin. Kangas on Käpyseltä ja esikoinen valitsi sen itse, kuten topin mallinkin.

Nyt saisi kesä vaikka vaatetuksen puolesta tulla, mutta jotenkin epäilen että ainakin 3kk saadaan vielä odotella...4 kommenttia:

 1. Tuo paita on ihan huikean ihana! :) Ihastuin kankaaseen ja malliin. Kivoja kyllä mekot ja toppikin. Mutta tuo paita on vaan niin kiva, hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo kangas on kyllä aivan huikea, rakkautta ensi silmäyksellä :)

   Poista
 2. Oisko ollut pitsipolku tuo kangas nimeltää, tai sitten ei. Mutta olisin kyllä halunnut sitä itsellenikin, mutta en saanut. Aivan ihanat vaatteet olet ommellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin muuten taisi olla tosiaan pitsipolku kankaan nimi, kuulostaa hyvin tutulta :)

   Poista