tiistai 21. maaliskuuta 2017

Galder-sukat

Työkaveri kävi Karnaluksissa ja toi sieltä tuliaisina pari kerää Regian raitalankaa. En kuitenkaan halunnut ihan perussukkia pistellä, joten kyselin ideoita raitalangalle toimivista neulemalleista. Joku sitten vinkkasi ja linkkasi Ravelrysta löytyvän Galder-mallin. Toki ohje on pienemmille puikoille ja ohuemmalle langalle, mutta vinkkaaja kertoi samasta langasta itsekin tuota neuloneensa, joten uskalsin pistää puikoille. Tässä lopputulos:

Sukat ovat toistensa peilikuvat ja jalan ulkosyrjällä kulkee tuollainen leveä palmikko, joka kantapään kohdalla haarautuu kahtia.

Lankana näissä oli siis Regian 6-säikeinen sukkalanka, joka vastaa paksuudeltaan 7 Veljestä -lankaa. Puikot olivat kokoa 3,5. Kollega toi lankojen lisäksi myös uudet puikot ja nekin pääsivät testiin. Toiveena oli saada koivuiset puikot, mutta niitä ei ollut löytynyt joten sain sitten ruusupuiset puikot. Ihan kyllä tykästyin niihin kovastikin, voittavat ehdottomasti bambuiset ja sanoisin että ainakin yhden parin perusteella ovat ihan koivuisten veroiset. Paitsi ulkonäöllisesti, kun omat koivupuikkoni ovat ihanat liukuvärjätyt <3

Vähän pelkäsin, tuleeko sukista ihan jättimäiset kun en silmukkamääriä muutellut (helppo olisi kyllä ollut tuolta sileän neuleen osalta napata muutama silmukka pois), mutta onneksi näin ei käynyt vaan istuvat ihan hyvin. Pituudesta jouduin kyllä ohjeeseen verrattuna lyhentämään ja aloittamaan kärkikavennukset aiemmin.
4 kommenttia:

 1. Tosi kauniit sukat! (: Tämä malli täytyy kyllä laittaa itselle muistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravelry on ihanan näppärä kun siellä voi poimia mallit omaan kirjastoon ja pistää sopivan hetken tullen puikoille :)

   Poista
 2. Ihanat! Muitakin upeita sukkia sulla täällä.
  Kuvittelin, että tänä vuonna olis aikaa tehdä kaikkea, mutta ei... Johonkin se on lipsahtanut. Mutta olis ehkä voinut välillä tehdä jotain käsitöitäkin! =)
  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika on kyllä itselläkin lipeillyt ties mihin kadoksiin. Neulomuksia onneksi voi tehdä kokouksissa ja telkkarin ääressä, mutta ompelukset on itselläkin tänä vuonna jäänyt todella vähiin.

   Poista