keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Vuosi väriterapiaa: helmikuu ja valkoiset sukat

Helmikuun väriksi Vuosi väriterapiaa -haasteeseen valitsin valkoisen. Syy valinnalle oli se, että olin jo päättänyt valkoisen pääväriksi ystävänpäiväsukkiin, eli tiesin helmikuussa valmistuvan valkoista ;) Sattumalta kuitenkin ystävänpäiväsukkien kanssa samaan aikaan puikoille osuivat kokonaan valkoiset sukat, joten teenkin varsinaisen haastepostauksen niistä. Tällaiset siis ovat:

Nämä on neulottu 7 Veljestä langasta koon 3,5 puikoilla ja ohje löytyy Ulla-neuleesta. Mallin nimi on Saltkråkan. Varsiin tein vähemmän kerroksia kuin ohjeessa ja silti näistä tuli mielestäni ihan pitkävartiset. Muuten taisin tehdä ohjeen mukaan. Sukissa menee kolme palmikkokuviota, joista yksi jatkuu kärkikavennuksiin asti ja palmikoiden välissä on kaksikerroksista helmineuletta.Kaksi palmikkokuviota on siis tuolla jalan takapuolella ja yksi "paraatipuolella". Valkoinen ei itsessäni herätä vahvoja tunteita puolesta tai vastaan. Lapsia ajatellen se on arka likaantumaan ja toisaalta pelkkä valkoinen on aika tylsäkin "väri". Mutta sukissa (tai pipossa, säärystimissä yms. pienemmissä asusteissa) se on kyllä myös yksinkertaisen kaunistakin. Nämä sukat ovat kirkkaanvalkoiset, mutta itselleni normaalisti mieluisempi vaihtoehto on kyllä luonnonvalkoinen. Seuraavaksi pitäisi varmaankin tarkistaa, minkä värin olin valinnut maaliskuuta ajatellen ja käydä ideoimaan sitä :P


10 kommenttia:

 1. Kauniit palmikkosukat! (: Minusta valkoinen on toisaalta tosi ihana väri just palmikoihin ja pitsiin, sellainen klassisen kaunis, mutta kovin käytännöllinenhän se ei juuri arkuutensa vuoksi ole. Vaikka eihän kaiken nyt aina niin käytännöllistä tarvitse ollakaan. ;) Mulla on maaliskuu maanläheisen värinen tässä haasteessa, mitäköhän keksis, vielä mietintämyssy päässä. Sukat jälleen todnäk, vaan millaiset...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitsisukissa varsinkin valkoinen on kyllä todella edukseen.

   Poista
 2. Upeat sukat! Harvemmin olen itse valkoisia sukkia kutonut, koska en osaa jotenkin sitä villasukkavärinä ajatella, mutta näissä sukissa väri on kyllä edukseen.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat ja niin taidokkaat sukat!Minä teen semmoiset jokapäivän käyttösukat värillisistä langoista ja hienommat "kyläily"-,hömpsästely- ja unisukat valkoisesta, kun se on niin kaunista hienommissa sukissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana sana tuo hömpsästelysukat :) Sellaiset tosiaan voivat hyvin olla valkoisetkin!

   Poista
 4. Kauniit sukat täälläkin. Kyllä nyt on ajatukset vinkkejä pullollaan :)

  VastaaPoista
 5. Valkoinen ei ole ihan mun värini mutta nämä sukat on kyllä kauniit. Tosiaan tuo palmikko tulee upeasti esille valkoisessa.

  VastaaPoista