maanantai 27. helmikuuta 2017

Virkattuja koreja

Melko tasan vuosi sitten virkkailin ontelokuteesta maton. Siitä lähtien jämäkuteet ovat odottaneet kohdettaan lankavaraston täytteenä. Nyt lähdin sitten ihan paino edellä etsimään ohjetta eli mikä olisi menekiltään suht sopiva omalle kudemäärälle. Ohjeeksi valikoitui Lankavan Asteri-kori. Nettisivun mukaan ohje on ollut Suuressa Käsityölehdessä 1/2012, mutta sen saa ladattua tuolta netistä myös. Omasta koristani tuli tällainen:

Tässä siis sama ontelokude ja koukko (koko 9) kuin mattoprojektissa. Virkkaaminen meni tosi nopeaan, käytännössä yhdessä illassa tämä valmistui. Kudetta jäi vielä n. 200g ja koetin viritellä siitä jotakin pienempää työtä vielä. Yksi ilta meni eestaas virkatessa ja purkaessa kun testailin, miten isoon pohjaan kudetta riittää niin että jäisi vielä reunoihinkin materiaalia. Loppusuoralla vaihtoehtoina oli yksi korkeampi tai kaksi matalaa koria ja lopulta valmistuivat nämä:

Näihin ei ollut varsinaista ohjetta vaan otin tuon isomman korin aloituksesta mallia ja kun silmukoita oli n. 30, siirryin tekemään reunoja. Reunojen korkeuden täsmäilin kuteen määrän mukaan ja se onnistui lopulta niin hyvin, että ylijäämää jäi n. 1m. Ja ihan kiva setti tuli.


Korien kokoluokkaa näkee vähän seuraavista kuvista.


Pienet ovat siis ihan pikkutavaroiden säilytykseen ja isompaan mahtuu vähän enemmän säilytettävää. Lankakoriksi se ei kuitenkaan päätynyt, sillä esikoinen kelpuutti sen omaan huoneeseensa käyttöön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti