torstai 25. helmikuuta 2016

Virkattu matto

Jo pidemmän aikaa olen suunnitellut maton virkkaamista, mutta nyt vasta sain aikaiseksi ostaa tarpeet. Paikallisesta Pyöröpuikko-lankakaupasta hain kaksi vyyhtiä ontelokudetta ja koon 9 virkkuukoukun (violetin, vähänkö ihanan värinen!!). Ohjeeksi valikoitui tämä ja lopputulos on tässä:

Kudetta oli yllättävän raskas virkata eikä olkapää oikein siitä tykännyt. Tästä syystä mattoon meni varmaan melkein viikko. Jos olisi päässyt kunnolla virkkaamaan niin olisi kyllä valmistunut tosi nopeasti varmaan 2-3 illassa. Yhden virheen onnistuin tuonne tähtikuvioon sössimään, mutta onneksi ei kovin selvästi sieltä erotu. Ohjeen mukaan maton halkaisijan piti olla noin 80 cm, mutta tämän halkaisija on kyllä vain 70cm vaikka ihan ohjeen mukaan tein. Alunperin matto piti tulla kylppäriin, mutta jostain mystisestä syystä sitä tehdessäni suunnittelin sitä vessaan. Ja sinne tuon 70cm halkaisija on oikein sopiva kooltaan. Kylppärissä on vähän orvon pieni kyllä... Mutta väri on enemmän oikea tässä alemmassa, kylppärissä otetussa kuvassa.

Jos olisin muistanut, että teenkin mattoa kylpyhuoneeseen niin olisin varmaan valinnut halkaisijaltaan isomman maton. Mutta tällä nyt mennään ja katsotaan, mistä se paikkansa löytää. Sen verran helppoa tämän tekeminen oli, että voisin kyllä kuvitella uudelleenkin projektiin ryhtyväni.

2 kommenttia:

 1. Hienon maton olet virkannut! Ja hienoa jälkeä, wau :)
  Itse en tuon kokoista tällä hetkellä uskalla alkaa tekemään, olkapäät sen verran huonona nyt. Ihania hetkiä lankojen ja koukkujen kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On tosiaan olkapäälle käyvää hommaa näin paksun kuteen ja koukun kanssa tekeminen eli jos on valmiiksi vaivoja niin ei kannata lähteä niitä pahentamaan.

   Poista