torstai 11. helmikuuta 2016

Anelmaiset

Novitan uusimmassa sukkalehdessä (vuoden 2015 lehti siis) on ohje Anelmaisiin. Sama ohje löytyy muuten myös vuoden 2016 ensimmäisestä Novita-lehdestä jos oikein olen ymmärtänyt. Itselläni sitä lehteä ei tosin ole. Suunnittelin näitä jo syksystä lähtien, mutta ikinä ei muka missään välissä ehtinyt näitä puikoille pistämään. Lopulta sitten helmikuun alkupäivinä sain nämä aluilleen ja yksi lauantainen veso-päivä sujui oikein leppoisasti näitä puikotellessa. Loppujen lopuksi pari valmistui vajaassa viikossa, eli oli taas sarjassaan ihan turhaa rimakauhua... Tässä lopputulos:

Nämä on neulottu koon 3,5 puikoilla 7 Veljestä langasta. Raitalanka, vaaleanharmaa ja luumu/liila olivat samat kuin ohjeessakin, mutta pohjavärin vaihdoin harmaasta luonnonvalkoiseksi ja käytin harmaata tehostevärinä sinapinkeltaisen sijaan. Uutta opeteltevaa tuli mm. neulottu kukkaraita:
Sukkalehdessä oli tosi hyvät vaihekuvat, eli todella helppo oli niiden perusteella tehdä. Kantapää on sellainen 4 kerroksen mallineuleella ristiin vahvistettu ja en kyllä tykkää. Aina olen sekaisin laskuista, mikä kerros on menossa ja viimeistään kavennusten kohdalla tipun kärryiltä. Jatkossa siis vain 2 kerroksen mallineuleella kantapäät. Kärkikavennuksista sen sijaan tykkäsin tosi paljon, kokeilen varmasti samaa systeemiä jatkossakin! Muuta uutta oli kerrosrivinnousu:

Tuo raitalanka antaa kyllä todella kivan lisän kuvioihin. Esim. tämä yksinkertainen vinoraita on monivärisenä ihan erinäköinen kuin mitä yksivärisillä raidoilla olisi.

Alkuperäisestä ohjeesta poiketen en virkannut koristekukkasia näihin. Ovat omaan silmääni ihan tarpeeksi näyttävät näinkin ja ehkäpä oikeastaan nätimmätkin näin pelkistettyinä. Kiristysnauhaksi resorin alle ostin kapeaa pitsiä, joka sattui sävyiltään ihan täydellisesti. Tykkään!


Lankaa näihin kului 210g kun melkein koko ajan kahdella langalla kuvioneuletta tehdään. Näyttävyyteensä suhteutettuna kirjoneuleet ovat kuitenkin todella helpot eli näitä tulee varmasti tehtyä lisää. Haaveilen jo pinkeistä (harmillisesti tällä hetkellä ei ole pinkkisävyistä raitalankaa valikoimissa) ja turkooseista ja ehkä jotkut musta-harmaa-valkoiset voisivat olla kivat.
2 kommenttia:

  1. Apua, miten suloiset sukat! Olen niin alussa neulomisessa, joten vain ihastelen näitä Anelmaisia eri puolilla. Ehkä jonain päivänä minäkin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taija! Nämä ovat kirjoneuleeksi itse asiassa sieltä helpoimmasta päästä eli rohkaisen kyllä kokeilemaan kun muuten sukanteko on hanskassa :)

      Poista