lauantai 13. helmikuuta 2016

Helmikuun pastellit - Värihaaste2016

Helmikuun värinä Hommahuone-blogin värihaasteessa ovat pastellivärit. Suoralta istumalta en oikein keksi mitään väriä, joka olisi vähemmän minua kuin pastellit. Ei mitään hailukoita minulle kiitos vaan kunnolla vahvoja värejä. Shokkipinkki on jees :D Tokikaan pakko ei ole tehdä itselleen mitään, mutta pastelli-inhostani johtuen ei varastoissa oikein edes ole mitään pastellinsävyisiä kankaitakaan ja kun oikeasti yritän tänä vuonna varastoja pienentää, niin en pelkän haasteen takia haluaisi mitään ostaakaan jos sille ei ole oikeasti tarvetta ja semminkin kun vielä kyseessä ei ole mikään lemppariväri. Muutaman jämäkankaan onnistuin kuitenkin löytämään, jotka edes jotenkin menisivät pastelliskaalan alle (ehkä). Flanelleissa oli pari sinne päin, joten hyvä syy päästä niistä vihdoin eroon. Flanellit olen ostanut varmaan lähemmäs 10 vuotta sitten jo vaippoja varten, mutta olivat jääneet ompelematta. Nyt ei enää vaipoille ole tarvetta, joten menivät muuhun käyttöön:

Nämä ovat pesulappuja/ nenäliinoja. Yksinkertaiset flanellipalaset kanttasin saumurilla ja sillä valmista. Nämä menevät FB:n ompeluryhmän hyväntekeväisyyshuutokauppaan. Tuskinpa niistä montaa euroa irtoaa, mutta saanpahan pois jemmoistani ja vielä hyvän asian puolesta ;) Pari palaa ompelin vielä vaipoiksikin:

Nämä ovat kokoa babyborn ja menevät siskontytölle synttärilahjaksi. Kaavan olen saanut aikoinani ystävältäni, ei aavistustakaan mistä se alunperin on. Ihan ovat oikeista vaippatarpeista tehty, sillä sisäpuolella on joku bambu- tai hamppukangas, jota olen aikoinaan lastenkin vaippoihin imuiksi laittanut. Ja tarratkin ompelin vastakappaleineen, jos vaikka näitä tarvitsee pestä niin eivät sitten tarrojen koukut pesukoneessa tartu muihin vaatteisiin.

Yhden trikoopalasen löysin myös pastelliroosana ja siitä syntyi pipo.

Kuosi on todella nätti, joten enköhän tätä pysty pastelli-inhostani huolimatta käyttämään :) Pipo on yksinkertaista trikoota eli vielä on liian kylmä sitä käyttää, mutta kunhan lumet sulavat niin pääsee ulkoilemaan. Puikoilla on tällä hetkellä yhdet sukat, jotka menisivät pastelliteemaan myös. Toivottavasti ehdin ne puikotella valmiiksi helmikuun aikana. Muutamaan otteeseen on tullut niitä jo eestaas purettua kun ei ole mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Mutta niistä lisää kunhan joskus valmistuvat.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti