perjantai 26. helmikuuta 2016

Merenkulkija-sukat

Viime viikonloppuna istuin melkein koko lauantain koulutuksessa ja jotakinhan sinne piti saada tekemistä. Eikun sukat puikoille siis. Tätä mallia olin ihastellut FB:n sukkaryhmissä, joten nyt päätin itsekin kokeilla. Malli on nimeltään Merenkulkija ja se löytyy Ulla.neuleesta. Malleja on itse asiassa kaksi, joista itse valitsin kahdeksan kerroksen mallikerran. Lopputulos on tässä:

Sukat on neulottu 7 Veljestä -langasta koon 3 puikoilla. Silmukoita on 56 per sukka ja vähän pelkäsin, että tuleeko liian isot, mutta ihan sopivat tuli. Varressa kulkee kaksi tuollaista "köyttä", jotka sitten haarautuvat niin, että toinen jatkuu alas kantapään reunassa ja toinen kääntyy jalkaterän sivua pitkin kulkemaan. Köydet ovat vielä eri puolilla sukkaa eli niin, että kun sukat laittaa jalkaa niin ne tulevat jalan ulkosyrjälle. Kantapään osalta sovelsin, eli kantalapun tein köyden vieressä olevalta osalta vahvistettuna. Samoin kärkikavennukset tein sädekavennuksina ohjeesta poiketen. Valmiit sukat päätyivät miehelle synttärilahjaksi.

Olkoonkin, että kevättä kohti mennään, niin kyllä kuvaamiseen on silti edelleen liian vähän valoa... Tuosta voi nyt kuitenkin vähän koettaa kuvaa sukista saada. Kauniit tuli näin vihreinäkin, mutta toimisivat varmasti monen muunkin värisinä. Langanmenekki oli 115g eli reilusti yli puolet yhdestä Seiskaveikka-kerästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti