torstai 28. tammikuuta 2016

Tyyne-Esterin kaavatestailuja

Tyyne-Esterille on tulossa myyntiin kaavoja. Kauppias kyseli testiompelijoita näille ja minä toki ilmoittauduin mukaan. Hivenen kankaaton tammikuu hommaa hankaloitti, sillä sopivat kankaat piti löytää omista jemmoista, mutta onnistui kuin onnistuikin. Ensin testasin topin kaavaa. Lopputulos on tässä:

Tässä kangas oli isompi ongelma, sillä topin mallin takia sen täytyi olla ehdottomasti laskeutuvaa ja olin justiin ehtinyt tuhlailla kaikki viskoositrikoot joululoman aikana. Onneksi oli tämä  ompeluryhmän joulupaketissa tullut kangas. Väriltään se on itselleni täysin väärä, mutta siinä mielessä tällaiseen testiompeluun aivan täydellinen, sillä epäonnistunutkaan lopputulos ei olisi harmittanut. Nyt topista tuli itse asiassa todella hyvin istuva:

(Oikea väri on lähempänä tuota yläkuvaa, ei noin oranssi kuin alemmassa). Ehdottomasti pääsee tämä kaava käyttöön kunhan saan omanväristä sopivaa kangasta. Tämä testitopin annoin ystävälleni, joka sanoi että hänelle väri kelpaa :) Malli on tuollainen mahan kohdalta kivasti väljempi. Yläosankin kai kuuluisi olla vähän väljempi, sillä tein topin koon 38 kaavalla (jota kokoa normaalisti siis käytän) vaikka mittataulukon mukaan oikea koko olisi ollut 40. Muita muokkauksia en tehnyt, mutta helmaan lisäsin vähän pituutta.

Toisena testiompeluksena syntyi paita:

Tämä kangas on Ikasyrilta jo pidemmän aikaa sitten ostamani. Kuosin nimi on Suttupitsii ja se on i-ha-na! En vaan ole siitä osannut mitään vaatetta tehdä... Joten vähän samalla asenteella lähdettiin kuin toppiinkin, jos toimii niin hyvä homma, mutta jos ei toimi niin ei ole kamala harmitus kun ei kankaasta oikein muutakaan ole syntynyt. Vaan toimiihan tuo :)

Tässäkin testissä koko 38. Alkuperäiseen muutoksena on helman leveä resori ja hihojen pitkät resorit. Hihat leikkasin kaavan 3/4-mitan mukaan (kaavassa siis vaihtoehtoina lyhyet hihat, pitkät hihat ja 3/4-pituiset) ja sitten jatkoin täyteen pituuteen resoreilla. Istuvuus ei ole ihan yhtä täydellinen kuin topissa, mutta ihan hyvä ensimmäiseksi versioksi. Sehän näissä peruskaavoissa ideana onkin, että niistä voi sitten lähteä muokkailemaan omien mittojen ja mieltymysten mukaan. Ja pääsipä pitkään marinoitunut kangaskin nyt vihdoin käyttöön.

4 kommenttia:

 1. Oikein kivat! :)
  Linkitin tämän miun omaan kaavatestaus postaukseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kävinkin katsomassa siunkin testailut ja hyvältä näytti :)

   Poista
 2. Tuo toppikaava näyttää kyllä tosi kivalta, täytynee hankkia kun tulee myyntiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi. Itse ajattelin kokeilla myös, miltä näyttää ihan tavan trikoosta tehtynä...

   Poista