perjantai 29. tammikuuta 2016

Sekalaisia aikaansaannoksia

Kankaattoman tammikuun innoittamana olen saanut nurkista pois parikin (puoli-)ikuisuusprojektia. Ensinnäkin ompelin vihdoin koneille suojahuput:

Eihän ne kauneudella pilatut ole, mutta ensiksikin: ovat joustamatonta kangasta eli miinusta sellaiseen materiaaliin, jota muuten tulee huonosti käytettyä ja toisekseen: ajavat asiansa. Tarkoituksena on siis suojata koneita pölyltä ja ehkä vähän myös saada työpöytä näyttämään siistimmältä kun huput ovat samasta kankaasta ja tämän funktion täyttävät täysin.

Toinen aikaansaannos ei ole varsinainen ompelus, sillä tässä kangas on liimattu:

Kyseessä siis kenkälaatikko, jonka päällystin puuvillalla (tämäkin vuosia laatikoissa pyörinyttä). Laatikko lähti ekaluokkalaisen mukana kouluun, jossa toivottavasti tuo vähän selkeyttä omien vaatteiden säilytykseen naulakoilla.

Sain myös valmiiksi tällaisen ihanuuden:

Tästä olisi tullut yli 6 metriä miinusta tilastoihin, mutta en ole kankaita merkinnyt plussiksi niiden taloon tullessa, joten rehellisyyden nimissä en niitä miinuksiinkaan voi omissa tilastoissani ottaa. Kankaat sain syksyllä kollegaltani, joka oli ne jo valmiiksi leikannut ja silittänyt tarvittavat tukikankaatkin. Mutta sitten loppui into. Vähän pelkäsin tätä projektia, sillä hameeseen piti ommella piilovetoketju, enkä ihan kyllä tajunnut ompeluohjeesta, että miten. Mutta niin vain sain ketjun paikoilleen. Eniten kangasta meni tuonne helman tylleihin. Sitä on yhteensä 4 metriä leikattuna n. 30 cm korkeiksi kaitaleiksi, jotka sitten ommeltiin ensin kahdeksi pitkäksi pötköksi (pituutta tuli yli 10 metriä per pötkö), jotka sitten lankojen avulla rypytin helmaan sopiviksi. Aivan järkyttävä homma, mutta lopputulos on kyllä vaivan arvoinen. Tykkään! Nyt pitäisi vaan olla jotkut sopivat juhlat, että pääsisin hametta käyttämään :) Kaavat ovat Modasta "muutaman" vuoden takaa, lehdestä nro 6/2004.

Yksi neulomuskin vielä keräilyerien jatkoksi. Nämä tein tilaustyönä tutulle:

Kyseessä siis ranteenlämmittimet. Mustina niiden kuvaaminen on taas täysin mahdotonta, mutta mallikuvaa voi käydä katsomassa ohjeen sivuilta täällä. Itse neuloin nämä Novitan Alpaca-langasta, jota meni ihan karvan yli 50g. Toisen lämmittimen viimeisen kerroksen jouduin paikkaamaan toisella mustalla langalla. Alkuperäiseen muutoksena silmukkamäärä eli itse aloitin 50 silmukalla ja pitsineuleen tein 40 silmukalla. Puikot olivat koon 3,5. Sovituskuvassakaan ei pitsikuvio oikein erotu...

Ideana siis, että ovat ihan vaan pötköt/ putket ilman mitään peukalon paikkoja tmv. Helpot ja nopeat neuloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti