maanantai 4. tammikuuta 2016

Tehokas ompeluviikonloppu

Olin lauantaista sunnuntaihin yksin kotosalla. Ja mitäpä muuta olisin tehnyt kuin ommellut (no ok, tuli vähän sometettua ja katsottua telkkaria kanssa. Taisin jokusen tunnin nukkuakin). Viikonlopun saldona sain kangasvarastoja pienennettyä peräti 6 metrillä. Tässä osa tekeleistä:Kuopuksen akuuttiin leggins-pulaan siis helpotusta kolmin kappalein. Näissä kaavana oli Diamonds Ottobresta 3/15. Koska tuo on kesälehti niin alkuperäinen kaava oli capri-mittainen, mutta itse lisäilin pituutta lahkeisiin. Koko näissä 110 ja justiin sopiva:

Paidat menivät pojille. T-paita koossa 140, kapea luottokaavani jolla olen ommellut varmaan kaikki lasten t-paidat viimeisten parin vuoden aikana. Stenzon Lontoo-printti toimii tässä älyttömän hyvin! Pitkähihainen puolestaan koossa 134, siihen käyttäjä valitsi Mersian painaman sudenkorennon etukappaleeseen. Hihansuihin käytin samaa vihreää trikoota kuin sudenkorennossa taustalla.

Lisäksi syntyi Peplumeita.

 Kaava löytyy Ottobresta 1/2015 ja valittiin juuri Saumanvara-ryhmässä vuoden kaavaksi. Näistä pienempi on koossa 116 ja suurempi koossa 134, paitsi sen hihoja pidensin ja sivuilta kavensin. Käyttäjä on kokoa 146, mutta järjettömän laiha eikä yhtään tykkää löysistä vaatteista. Leveys siis ehkä jotain 128 kokoisen paidan luokkaa todellisuudessa :P Tässä lähikuvaa pienemmästä:

Molempien peplumeiden kankaat ovat Nappinjalta. Tänä vuonna pitäisi olla tulossa myös aikuisten makuun (ja kokoon) sopiva raporttikangas. Maltan tuskin odottaa!

Lastenvaatteiden lisäksi ompelin itselleni. Osa vaatteista tulee erilliseen postaukseensa, mutta yksi tunikamekkonen vielä tähän lastenvaatteiden jatkoksi:

Tähän kangas on Tyyne-Esteriltä. Kuosin nimi on Marokko. Rakastuin siihen ensi silmäykseltä ja valmiina vaatteina tykkään melkeinpä vielä enemmän. Tästä syntyi itselleni tämä tunika + kuopukselle ensimmäisessä kuvassa näkyvät leggingsit ja lisäksi vielä pipo, joka ei nähtävästi osunut kuviin. Tunikassa kaavana on Ruskamekko. Koska halusin kankaasta muutakin, ei siitä riittänyt ihan täysmittaiseen mekkoon ja nyt olen vähän kahden vaiheilla mitä tekisin helman kanssa. Nyt se näyttää tältä:

Jää selkeästi tunikamittaiseksi siis. Arvon tällä hetkellä sitä, laitanko helmaan kuminauhan (mutta onko tämä liian lyhyt pussihelmaiseksi?) vai kavennanko helmaa enemmän normipaidan suuntaan. Onko mielipiteitä, mitä kannattaisi tehdä? Nauhakuja helmasta löytyy jo valmiiksi eli kuminauhan pujottaminen olisi helppo nakki, mutta tuleeko siitä pöljän näköinen??
3 kommenttia:

 1. Kokeile kuminauha, jos ei toimi niin sitten kavennat. Sitten hän sen näkee

  VastaaPoista
 2. Kokeile kuminauha, jos ei toimi niin sitten kavennat. Sitten hän sen näkee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsin kumpparin, on parempi. Mennään nyt ainakin alkuun sillä :)

   Poista