maanantai 15. kesäkuuta 2015

Kurvit kohdilleen -mekko

Nyt täytyy kyllä kehua Tyyne-Esteriä. Maanantaina tilasin iltapäivällä lisää scubaa ja tiistaina se jo löytyi postilaatikosta! Eikun äkkiä pesukoneeseen eli pääsin keskiviikkona heti ompelemaan. Itselleni scubasta syntyi mekko:


Tämäkin kaava on ollut piirrettynä jo useamman kuukauden, mutta sopivat kankaat ovat puuttuneet. Nyt Tyyne-Esteristä löytyi yksiväristä mustaa scubaa, joka oli juuri mitä tarvitsin tähän projektiin. Kaava löytyy Ottobresta 2/2015 ja oli alunperin tehty joustamattomasta kankaasta, mikä tarkoitti sitä, että olisi tarvittu kaiken maailman alavaroja ja kaarrokkeita ja vetoketju myös. Mutta netissä olin jo nähnyt näitä toteutetun trikoosta, joten sille linjalle lähdin itsekin. Hylkäsin siis kaikki ylimääräiset krumeluurit ja tein ihan perusmekon ilman sitä vetoketjuakin. Joustavasta kankaasta tehtynä menee päälle oikein mainiosti. Kunnollista sovituskuvaa tästä ei vaan ole, koska mies on aina töissä ja esikoinen on kyllästynyt kuvaamaan minun tekeleitäni. Joten saatte nyt vaan tällaisen surkean in action -räpsyn.

Tuossa mekko siis päällä viikonlopun juhlissa. Kaarevan leikkauksen ja mustien sivukaistaleiden ansiosta mekko hämää ihmisen kapeammaksi kuin onkaan :D Kangas oli päällä todella mukavan tuntuista, ei hiostanut, mutta oli kuitenkin lämmin. Tykkään.  Ja mustan scuban jämistä syntyi justiin sopivasti ne juoksupökätkin ;) Paitsi etten meinannut niissä kyllä juosta vaan käytän ihan vaan perusleggareina niitä. Myöhemmin tuli otettua ihan poseerauskuvakin, jossa mekko näkyy kokonaan.


Sovelsin tuota kaavaa muuten myös toppiin.

Tämä on tehty scuban sijaan ihan tavallisesta trikoosta. Puhelinkopit ovat Stenzon digiprinttiä ja musta yksivärinen trikoo Tyyne-Esteristä. Toppia varten muokkasin kaavaa sen verran, että suurensin etukappaleen kaula-aukkoa ja toki alaosaan piti pituutta lisätä ihan reilusti, koska mekossa poikkisauma menee vyötäröllä, eikä tästä nyt sentään mitään napapaitaa tarvittu. Mutta noin muuten käytössä samat kaavat kuin mekossakin.


4 kommenttia:

 1. En edes hoksannut, että sulla olikin itsetehty mekko päällä kemuissa. Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tarkoitus tulla ihan muussa ostomekossa, mutta sitten pari päivää ennen kemuja päätin kuitenkin lähteä tässä kun voi huoletta pakata kassiin matkan ajaksi pelkäämättä kamalaa rypistymistä. Ostomekko on pellavaa, joten se olisi pitänyt kuljettaa hankalasti hengarilla tai sitten tyytyä juhlimaan ryppyisenä.

   Poista
 2. Hitsit, kun oot taitava! Olisipa kätevää, kun voisi "tuosta vain" ommella mekon ylihuomisiin juhliin :) Siis wau! Ihanaa kesää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taija! Ei minultakaan nyt sentään ihan minkälainen tahansa mekko luonnistu, mutta tuollainen perusversio taipuu :) Ihanaa kesää sinnekin - toivottavasti pian lämpeneekin!

   Poista