lauantai 6. kesäkuuta 2015

Ihan ilman kaavoja rävelsin

Esikoinen valitteli t-paitapulaa ja kävi kangaslaatikoita kaivelemassa. Yksi mieluinen kangas sieltä löytyi ja kysymys kuului "voiko siitä tehä niinku silleen samanlaisen ku tää" (=kaupan ostopaita). No, ainakin voi yrittää :P Lopputulos on tässä:

Ei tämä nyt siis varsinainen t-paita kyllä ole, vaan tällainen epämääräinen solmittava toppihärpätin. Nuo roikkuvat töröttimet siis solmitaan kiinni, tähän tyyliin:

Kaavaa tähän ei siis ollut vaan sen kaupan vaatteen avulla piirtelin samansuuntaista. Kangas on Paapiin possupussikankaita, kuten eilisen mekossakin. Käytiin lisäksi ihan eurokankaassa asti etsimässä muita mieluisia paitakankaita, mutta ei niitä kyllä löytynyt. Palalaarista löytyi kyllä sellaista pitsiä. Että voisiko tästä ommella sellaisen niinku mekon. Sille kaveriksi yksiväristä trikoota ja tänään pähkäiltiin syntyisikö niistä mekko. Ja syntyihän niistä:

Tähänkään ei ollut kaavaa vaan yläosa on tehty samaa kaupan valmistoppia apuna käyttäen kuin jo varmaan kohta kymmenen esikoiselle tehtyä toppia. Alaosaa sitten vaan mallailtiin silleen käsivaralla: "no ei ihan noin leveä, vähän kapeampi vielä, no sellanen suunnilleen."  Koko mekkoon on siis ommeltu se pitsi päälle. Vaikka kovasti omaa tutoriaalianikin tavailin, niin yläosan pitsit ovat silti väärin päin. Onneksi nurjan ja oikean puolen ero on niin pieni, ettei käyttäjä sitä edes huomannut, vaikka kovasti yritin selittää. Sillä siis mentiin. Eikä käytössä kyllä omaankaan silmään mitenkään pistä, onneksi. Hämmästyin kyllä miten nopea tämä oli tehdä. Vähän reilussa tunnissa oli koko mekko valmis, vaikka tosiaan niiden pitsien kanssakin pähkin ees ja taas. Tässä sovituskuva.

Ylemmässä kuvassa värit ovat enemmän oikein, trikoo on tosiaan vähän tuollainen vaaleanpunertava eikä noin vaalea kuin sovituskuvassa näyttäisi. Tästä tuli itse asiassa niin kiva, että voisin itsellenikin kuvitella samantyyppisen. Esikoinen toivoi mekkoonsa myös vyön, joten kuvaamisen jälkeen ompelin vielä kankaiden jämistä irrallisen, solmittavan vyön tähän lisäksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti