keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Taskumekko

Ystävä oli ommellut itselleen tosi kivan leveähelmaisen mekon ja tokihan olin heti kyselemässä kaavan perään. Sainkin kaavan lainaan ja tänään ehdin vihdoin käydä sen kimppuun. Lopputulos on tällainen:

Sovituskuvista ehkä hahmottaa paremmin, minkälainen mekko on.

Helma on siis kaksinkertainen. Alahelma on kapeampi ja päällihelma sitten tuollainen leveä. Helmat on ommeltu alareunoista yhteen pussiksi ja päällihelman viistotut reunat muodostavat isonison taskun. Helmakankaan ostin loppukeväästä FB:n kirppispalstalta. Se on itse asiassa ommeltu väärään langansuuntaan. Muu mekko on tehty tuosta sinisestä kankaasta jonka kävin kaivelemassa Eurokankaan palalaarista. Olisin halunnut mustaa kangasta, mutta tuollaista laskeutuvaa ei ollut kuin sinistä. On tuo nyt suht ok noinkin.

Kangasta mekkoon meni aivan hurjasti, kokonaismenekki taisi olla 1,5 metriä! Enkä itse asiassa ole ihan varma, saisiko kaikki palat sopivasti aseteltua 1,5 metrin palaselle, jos käytössä olisi vain yhtä kangasta (ts. riittäisikö leveys?). Mutta noin laskennallisesti menekki siis 1,5m täysleveyttä. Sininen kangas on kivan laskeutuvaa, mutta siitä syystä oli myös äärimmäisen ärsyttävää ommeltavaa kun meinasi koko ajan luiruta karkuun. Todella tarkkaan joutui myös tihrustamaan, kumpi on oikea ja kumpi nurja puoli.  Taisin sentään tällä kertaa onnistua samaan oikean puolen päälle päin kaikissa osissa. Helman kanssa oli vähän taas pyörittelemistä, kun valmiissa helmassa pitää tietenkin molemmista helmakappaleista olla oikea puoli näkyvissä ja saumat piilossa nurjalla. Toisella yrittämällä sain tällä kertaa kuitenkin kappaleet oikein yhdisteltyä. Muistiin tänne itselleni, että alahelman nurja puoli neulataan päällihelman oikeaa puolta vasten ;)

Sinistä kangasta jäi vielä ja luulen, että siitä syntyy nyt se jo pidempään aikomani vesiputouskauluksellinen paita - kunhan vaan jostakin löydän sopivan kaavan. Mekon kaava on ystäväni itse piirtämä, toisen ompelijan vinkkien perusteelta hahmoteltu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti