maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pashaa ja kinuskikakkua

Pääsiäiseksi piti tietenkin tehdä taas pashaa. Tällä kertaa käytin koristeluun enimmäkseen viinirypäleitä. Muutama pääsiäisrae päätyi myös koristeeksi väriä antamaan:


Toisena pääsiäispäivänä päästiin juhlimaan myös synttäreitä. Tekaisin viemisiksi kinuskikakun.

Synttärisankari on pelannut koripalloa, joten siitä löytyi teema koristeluihin. Tässä näkyvät värit vähän paremmin:
Täytteenä oli yksi vakioseteistäni eli puolukkaa ja kinuskia. Kinuskitäytteen teen aina Kinuskikissan tällä ohjeella, tosin kun yhteen väliin vaan tätä tuli niin puolitettuna annoksena. Siitä jää sopivasti tuorejuustoa, jonka olen käyttänyt puolukkatäytteeseen. Tänään puolukkatäyte syntyi näin:

laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa n. 100g
laktoositonta kuohukermaa n. 2dl
laktoositonta maitorahkaa 1 pienempi purkki (taitaa olla 250g se pienempi?)
puolukkasurvosta ehkä 1,5-2dl
sokeria maun mukaan
2 liivatelehteä

Kerma vatkataan ja sekaan lisätään tuorejuusto, maitorahka ja puolukat. Sokeria lisätään maun mukaan. Lopuksi lisätään kuumaan veteen liuotetut liivatteet. Tästä riitti siis täytekakun yhteen väliin. Kakun kostutin karpalomehulla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti