torstai 16. huhtikuuta 2015

Mojovat sukat

Nyt on draivi päällä sukkaneulomusten kanssa. Asiaa edesauttoi eilinen, jolloin istuin kahdessa kokouksessa/ tapaamisessa ja lisäksi oli kaksi koevalvontaa. Useampi tunti neulomisaikaa ja päivän mittaan valmistuikin yksi kokonainen sukka. Sen pari oli valmistunut edellisenä iltana, joten tässä tämän vuoden sukkapari nro 16:

Idea näihin löytyi jälleen Ravelrysta, hakusanalla Mojo löytyy tarkempikin ohje. Itse nappasin ohjeesta vain pääpiirteet ja sävelsin itse loput. Alkuperäiset sukat nimittäin neulotaan kärjestä alkaen, enkä vieläkään ole sitä kikkaa jaksanut opetella. Itse aloitin siis ihan normaalisti varresta. Ylläolevassa kuvassa sukat eivät näytä kovin kummoisilta, mutta jalassa ne ovat hauskannäköiset.

Sukat on neulottu 7 Veljestä -langasta ja puikot samat nro 3 kuin edellisessäkin parissa. Silmukoita oli 48. Idea mallissa on, että siinä vaihtelee 2o2n-joustin ja nurjien ja oikeiden alueiden "raidat". Näitä voi jokainen itse laittaa siihen järjestykseen kuin haluaa ja sen pituisia alueita kuin haluaa. Alkuperäisissä Mojoissa nuo nurjien silmukoiden raidat oli neulottu sukan ympäri asti (siis jalkapohjan allakin) mutta itse tein tässä versiossa ne vain jalkapöydän päälle. Kärjen viimeinen joustinneule sen sijaan on neulottu koko sukan ympäri:

On kyllä äärimmäisen helppo ja yksinkertainen tapa saada ilmettä perussukkiin!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti