maanantai 13. huhtikuuta 2015

Korinpohjaa keränlopuista

Jälleen yhdet jämälankasukat valmistuivat. Näiden kanssa kävi itse asiassa niin onnettomasti, että lanka loppui kahteen otteeseen joten kahteen kertaan jouduin valmista sukkaa purkamaan, jotta sain parista keskenään samanlaiset. Kaksi keränloppua seiskaveikkaa tähän meni, harmaata on siis kahta eri sävyä (jotka tosin hyvin lähellä toisiaan). Petrolinsinistä jäi vielä pieni nyttyrä jäljelle.

Näiden sukkien jippo on varsien neuleessa, joka näyttää vähän korinpohjalta. Kuviointi syntyy oikeilla ja nurjilla silmukoilla ja ohje löytyy Ravelrysta nimellä Flechtmuster. Korinpohjaa olisi voinut jatkaa myös jalkapöydän päälle, mutta hoksasin sen vasta liian myöhään enkä jaksanut enää purkaa. Vaikka loppujen lopuksi se purkaminen ei olisi tuntunut enää missään verrattuna siihen mitä lankojen loppumisen takia näitä purkamaan jouduin :D Tässä lähikuvaa varresta:
Silmukoita sukissa on 48 ja lankana tosiaan 7 Veljestä. Puikot olivat 3 tai 3,5. Sukkien koko on ehkä n. 38, juuri ja juuri sain ne kuvausta varten viruteltua jalkoihini.

Näitä erilaisia neulepintoja on kyllä hauska kokeilla. Veikkaan, että seuraavankin jämälankaprojektin ohje löytyy Ravelrysta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti