perjantai 10. huhtikuuta 2015

Paita johon piilotettiin raglansaumat

Uusin Ottobre-lehti tipahti postilaatikkoon ehkä viikko sitten. Tai voipi olla jo ylikin. Yksi malli, jota ehdottomasti halusin kokeilla oli useammasta kankaasta tehty t-paita. Paidan jippo on hihoissa, ja se paljastuu oikeastaan vasta selkäpuolelta.Edestä paita näyttää siis ihan tavalliselta, mitä nyt hihat on ommeltu erivärisestä kankaasta. Olisin itse asiassa joutunut ompelemaan ne erivärisestä kankaasta ilman jippojakin, sillä tuota kuviotrikoota ei riittänyt kuin etu- ja takakappaleisiin.

Takapuolelta hihat eivät kuitenkaan ole tavalliset vaan ne kiinnittyvät paitaan raglansaumoilla.

Mielestäni ehdottomasti hihat vaativat sen, että etu- ja takahihat ovat eri kankaista. Olisin halunnut hihoihin jotakin muuta kuin yksiväristä, mutta kirjavan pääkankaan kanssa yhteensopivia ehdokkaita ei varastoissa liiemmin ollut, joten yksivärisillä mentiin. Päällä paita näyttää tältä:


Kaava on siis Ottobresta 3/15 ja mallin nimeä en tietenkään kuollaksenikaan muista. Näitä oli itse asiassa muistaakseni jopa kolmella eri nimellä: yksi malli loppui kokoon 122, toinen oli sitten isommissa kooissa ja kolmas miehen koossa. Tämä paita on tehty koon 134 kaavalla, mutta helmasta pituutta puuttuu useampi sentti (koska kangasta ei pidempään riittänyt). Omaan silmääni on kyllä ihan riittävän pitkä näinkin. Sen verran hauska tuo hihajippo on, että näitä pitää tehdä lisääkin. Tämä menee nimittäin lahjaksi eli ei jää omalle jälkikasvulle käyttöön. Mieskin ilmoitti jo samanmoisen haluavansa, josko siihen saisi sitten hillitymmän pääkankaan ja kuvioita hihoihin...?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti