sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Värjäyskokeiluja ja pikaompeluksia

Käpyseltä tilasin joku aika sitten Helmirouva-kuosia. Tilasin tätä mustavalkoista, joka näkyy olevan nyt poistokorissa eli hopihopi, jos joku muukin tuota mielii. Mustavalkoinen oli omaan makuun kuitenkin vähän pliisu, joten ajattelin värjätä kankaan turkoosiksi. Ainut vaan, että Prismassa kangasvärit olivat poistomyynnissä (tämä oli siis todellinen poistomyyntiprojekti ;) ) eikä turkoosia enää ollut. Nappasin sitten paketin violettia hätävaraksi. Ja kun ainahan projektit pitää saada tehtyä heti innostuksen sekunnilla niin päädyinkin lopulta värjäämään kankaan violetiksi. Ohjeen mukaan kangasta piti liottaa värivedessä ensin 15 minuuttia hämmentäen ja sen jälkeen vielä 45 minuuttia ja silloin hämmentää satunnaisesti. Itse dippasin kankaan pariksi minuutiksi ja katsoin että on tarpeeksi värjäytynyt omaan makuuni, joten kalastin sen hetipian pois. Lopputulos on lähinnä laventeli, mutta tykkään :)

Samassa vedessä likosivat myös esikoisen farkut. Ne olivat alunperin vielä vähän vaaleammat kuin tuo värjätty huivi, mutta lapsi onnistui ensin sotkemaan ne vesiväreillä (jotka eivät todellakaan ole kankaasta vesiliukoisia jos niiden antaa jämähtää!) ja sitten vielä polvien kohdalta ruohotahroilla. Lähtötilanne oli siis "ei mitään hävittävää" ja tässä on lopputulos:

Koska en jaksanut hämmennellä keitosta jatkuvasti, on väri hivenen epätasainen, mutta oikeastaan se on tuolleen elävänä vaan kivempi kuin ihan tasainen väri olisi. Ruohotahrat polvissa eivät täysin peittyneet, mutta tuosta tummasta sävystä ne eivät niin erotu eli tämä oli helppo keino saada tahriintuneille farkuille lisää käyttöikää :)

Tuubihuivin ompeluohjeen etsin juutuubista. Tuo huivi on ommeltu n. 50 cm korkeasta kangaspalasta ja käytin siihen koko leveyden. Ompelukoneen sijaan tein huivin saumurilla ja sillä tehden ei yhdessä huivissa kovin pitkään nokka tuhise, on todellinen pikaompelus. Huivia voi käyttää joko 2 kertaa kaulan ympäri:Tai sitten tiukemmin kolmeen kertaan kiepautettuna:

Turkoosin huivin puutteen ratkaisin ompelemalla toisen huivin parisen vuotta marinoituneesta trikoosta:


Tuo sopii asusteeksi vähän minkäväristen vaatteiden kaveriksi tahansa, kun on vähän yhtä jos toistakin väriä yksityiskohdissa :D Mitään muuta en nyt syyskuussa ole ehtinyt ompelemaankaan, sillä kaikki vapaa-aika on mennyt tällaisen projektin parissa:

Omenapuut ovat ihan hullaantuneet ja syytävät pari-kolme ämpärillistä omppuja päivässä! Hullaantunut on myös äitienpäivälahjaksi saamani kukkanen, joka kehitti näin kesän lopuksi mielettömän upean kukinnon!

Sitä on kiva ihastella portaiden pielessä aina kotoa lähtiessä ja sinne palatessa :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti