sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Pipo ja huivi

Taas oli perjantai-illan veivissä salainen paketti Emeli Designiltä. Ohjeistuksessa lupailtiin vähän tavallista enemmän haastetta, mutta tilasin paketin silti. Sieltä paljastui yksiväristä joustocollegea (itselläni tummanruskeaa), pätkä framilonia ja metri collegen väriin sopivaa pitsiä (itselläni luonnonvalkoista).  Suurin haaste omalla kohdallani tuli ajanpuutteesta. Lauantaina oli lasten koululla markkinat, jonne piti leipoa jotakin myyntipöytään. Perjantai-iltapäivä ja -alkuilta vierähti siis keittiössä huhkiessa, joten paljon ei jäänyt aikaa pähkäillä kaavoja tai muuta. Saumurissa sentään onneksi oli tällä kertaa oikeanväriset langat, joten se nopeutti ompelun alkuun pääsyä kivasti. Koska ei ollut aikaa miettiä kamalasti monia vaihtoehtoja, eikä varastoista löytynyt collegeita (ainakaan sopivanvärisiä) ollenkaan, päädyin aika helppoon ratkaisuun. Syntyi pipo:

Vuorina tässä on bambukangas ja pinkki ruusukekukka on ommeltu trikoosta. Framilonin käytin siihen. Todella hyvä tutoriaali ruusukkeeseen löytyy Mersian blogista. Itse tosin ohjeista huolimatta säädin niin että ensimmäinen yritys piti purkaa, mutta toisella yrityksellä tuli sopiva. Pipo on ommeltu samalla ohjeella kuin tämä pipo ja jopa samassa koossa. Ilmeisesti olen aika pienipäinen, sillä pipo mahtui omaan päähän vaikka ensisijaisesti kaavailinkin sitä esikoiselle. No, hän saa ehkä joskus myöhemmin omansa :D Lisäksi ompelin myös huivin:

Tämä olisi saanut olla leveämpi, mutta kangasta oli maksimissaan 1m suuntaansa, joten leveämpää ei pystynyt tekemään. Pitsin ompelin huivin toiseen reunaan, sitä oli juuri sopiva pätkä siihen! Päällä setti näyttää tältä:


Piposta tuli heti ihan lemppari, huivista en oikein tiedä tykkäänkö vaiko en.. Ehkä lapsi kelpuuttaa sen käyttöönsä tai sitten pitää tuunata vielä jotenkin niin että tulisi itsellä käytettyä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti