tiistai 16. syyskuuta 2014

Ohutta ja paksua, nopeaa ja hidasta

Jo ennen kesäloman loppumista aloitin neuloa pellavalangasta huivia. Kuten jo edellisen huivin kohdalla totesin, lanka on järkyttävän hidasta. Joten tämäkin työ sitten venyi ja venyi viikkokaupalla kun kerä ei ikinä ottanut loppuakseen. Vaan vihdoin viime viikonloppuna sain huivin valmiiksi.

Pituutta tälle tuli varmaan lähemmäs puolitoista metriä, sillä halusin neuloa tuon kirotun lankakerän loppuun. Enkä enää ikinäkoskaan erehdy mitään noin ohutta ostamaan!! Toki tämä huivi on ohuena ja kevyenä aivan ihana eli vaiva kyllä palkittiin lopputuloksessa. Neulepinta näyttää tältä:

Neuloin tämän edellisen Lehvä-huivin yhdellä mallineuleella. Itselläni silmukoita oli 46, mutta idea on että ylipäänsä silmukoita on kolmella jaollinen määrä + 1. Molemmat puolet huivista neulotaan samalla lailla: reunassa ensimmäinen silmukka nostetaan oikein neulomatta ja sen jälkeen toistuu mallineule *1o, langankierto, 2o yhteen*. Voiko helpompaa ollakaan?

Tämän jälkeen vaihdoin vähän paksumpiin puikkoihin ja kaksinkertaiseen lankaan. Siinä missä tuon lilan huivin parissa vierähti melkein 2 kuukautta, valmistui tämä seuraava reilussa kahdessa päivässä!

Tässä on lankana juuri ostamani Novitan Säde, joka on neulottu yhdessä Novitan Bambu-langan kanssa. Puikot kaksinkertaiselle langalle olivat kokoa 8. Ohje löytyy Novitan sivuilta. Itselläni oli lankoja vain 1 kerä kumpaistakin, josta johtuen en saanut ihan täysimittaista huivia vaan tuollaisen pienemmän. Huivi olisi kyllä ehdottomasti höyryttämisen tarpeessa, sillä esim. reunan pitsineule ei erotu kuvasta ollenkaan.

Reunoihin on neulottu yksinkertaisella Säde-langalla pitsineule ja ihan viimeiseksi reunaan on vielä virkattu nirkkoja koukulla nro 4. Sovituskuvaa oli aivan toivotonta saada, sillä tokihan hartiahuivi on pääosin selän takana piilossa..

Vaikka onkin vähän tuollainen "vajaamittainen" niin mukavasti lämmittää silti :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti