tiistai 2. syyskuuta 2014

Raitaa, raitaa, enemmän raitaa

Jostain syystä raitakankaat miellyttävät nyt omaa silmääni. Hannan kankaan loppualesta tarttui mukaan edellisen postauksen mekkokankaan lisäksi myös muutama metriä raitakankaita. Nämäkin alunperin kaavailin mekkoja varten, mutta livenä ne eivät sitten enää näyttäneetkään mekoilta. Mustavalkoisesta kankaasta syntyi mekon sijaan hame.

Ohje tähän on Ottobresta 5/14, mallin nimi taisi olla Suopursu. Huonosta kuvasta ei ehkä pysty päättelemään, mutta tuo on siis kuudesta samanlaisesta kappaleesta tehty kellohame. Mustavalkoraita on muuten ihan kamalaa! En aikaisemmin sellaista ollut ommellut, mutta kylläpä hyppi silmille jo leikatessa ja edelleen ommellessa ja tuo valmis kuvakin vilisee silmissä. Ei todellakaan migreeniin taipuvaisen ihmisen kangas! Alkuperäiseen kaavaan (koko 38) ainoana erona on se, että lisäsin helmaan pituutta reilut viisi senttiä. Näinkin hame jää vielä polven yläpuolelle eli alkuperäinen mitta on aika lyhyt omaan makuuni. Kellohelmassa oli muuten pituutta viimeisteltäväksi: taitoin ja neulasin varmasti yli vartin ja ommellessakin meni pitkä tovi kun helma vaan jatkui ja jatkui!

Käytössä hame näyttää tältä:


Toinen mekkokangas puolestaan halusi leggingseiksi. Kangas oli tosi tukevan ja napakan oloista, joten uskoisin että senkin puolesta toimii hyvin leggareina. Harmi ettei tätä enää saa, olisin ehdottomasti tilannut lisää!

Nämä alkavat olla melkoiset Peppi Pitkätossu -housut, mutta kivasti piristävät yksiväristä yläosaa.

Ehdinkin jo manailla kun on syksyn asut menneet aika tummiksi niin nyt on väriä syksyyn taas :)


4 kommenttia:

 1. Taas on syntynyt vaatteita sun käsissä, hienoa! Raitakangas kieltämättä ottaa silmiin aika pahasti :) Mutta kivan raikas toisaalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Livenä tuo raitakangas ei toivottavasti yhtä pahasti särise kun sitä ei tarvitse niin tarkkaan tuijotella :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Näistä tuli kyllä omat lempparit :)

   Poista