keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Sinne päin sovellettuja

Toukokuun tekeleet näyttävät nyt kaikki olevan enemmän tai vähemmän oman mielen mukaan sovellettuja. Eilen syntyi joustofroteesta housuja. Kaavana oli jälleen vanha tuttu, hyväksi havaittu Saimi. Koot 116 ja 134 mahtuivat sopivasti asettelemalla limittäin ja lomittain niin, että 2 metristä froteeta sain peräti neljät housut! Ainoastaan yhdet niistä tein Saimin ohjeen mukaan eli lahkeensuihin resorit, kaikkiin muihin pidensin lahkeiden pituutta reilusti ja resoreiden sijaan ompelin lahkeensuihin kuminauhakujat eli aika sovelletut tuli.

Tässä vielä lähikuvaa josta näkyy paremmin myös tuo sivusauman koristenauha. Unohdin ommella housuihin takasaumaan merkin, joten sen sijaan pistin sivusaumaan tuollaisen niin josko lapsi siitä tunnistaisi kumpi puoli on etu- ja kumpi takapuoli.

Sitä paitsi lapsella on tuosta samasta kankaasta t-paita niin nyt ovat sitten housujen kanssa vähän kuin setti ;)

Tänään valmistui jotain ihan uutta, ennen kokeilematonta. Väittäisin, että jos en olisi valmiiksi saanut leikattuja kankaita kaverilta, niin tämä olisi jäänyt ompelematta. En vaan olisi saanut aikaiseksi. Nyt kun oli melkein oikeanmuotoiset kankaat valmiina (vähän joutui tietty reunoja täsmäilemään) niin sain ruvettua hommiin. Tyypilliseen tapaani valmista piti aloittamisen jälkeen tulla HETI eli ei toivoakaan että olisi ehtinyt odottaa kaupasta sopivanvärisiä nauhoja..

Eli sillä mentiin ja sovellettiin mitä omista jemmoista löytyi ja nyt se sattui olemaan violettia :D Paikoilleen solmittuna nuo nauhat eivät kyllä näy melkein ollenkaan eli ei haittaa vaikkeivät ihan sävysävyyn olekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti