sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Juustokakkua browniepohjalla

Tämän vuoden äitienpäiväkakuksi valikoitui juustokakku. Ja ihan ensimmäistä kertaa sellainen perinteinen uunissapaistettu eikä liivatteilla hyydytetty.


Ohje löytyi Kodin Kuvalehdestä 3/2011.

Brownie-kerros:
100 g tummaa suklaata (70%)
100 g voita
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3/4 dl vehnäjauhoja
2 dl vadelmia (näitä ei itselläni ollut)

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, voitele halutessasi. Sulata tumma suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Vatkaa munat ja sokerit vaaahdoksi, lisää varovasti voi-suklaaseos. Siivilöi kaakaojauhe jauhoihin ja nostele jauhot varovasti taikinaan. Kaada vuokaan, ripottele päälle vadelmat, paista uunin alatasolla 175 asteessa 15 minuuttia. Valmista sinä aikana juustokakkuseos.

Juustokakkukerros:
100 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200g ranskankermaa
2 munaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 pari tippaa vaniljauutetta (oman maun mukaan)

Sulata valkosuklaa. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma, lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita massaan sokeri, vaniljasokeri ja vaniljauute. Sekoita sulaan suklaaseen lusikallinen juustoseosta ja vasta sen jälkeen sekoita nopeasti suklaa lopun juustoseoksen joukkoon. Ota brownie-pohja uunista ja laske lämpötila 160 asteeseen. Kaada juustoseos brownien päälle ja paista noin puoli tuntia. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa yön yli. Irrota kakun reunat vuoasta ohutteräisellä veitsellä ja nosta tarjoiluvadille.

Oma versioni on koristeltu mustikoilla ja karpaloilla (edelleenkään ei ollut niitä vadelmia) ja päälle raastoin vielä valkosuklaata.

Suoraan jääkaapista nostettuna pohja on melkoisen kova mutta kun kakku saa vähän aikaa seisoa huoneenlämmössä niin pohjan browniemaisuus pääsee todella hyvin edukseen, on justiin sellaista ihanan suklaista ja vähän kosteaa, mikä oli pieni yllätys kun pohjaa kaikkineen kuitenkin sen kolme varttia paistetaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti