torstai 30. elokuuta 2012

Lakanasta liinoiksi, verhosta vihanneksille

Inspiroiduin jokunen viikko takaperin minimalismista. Sittemmin olen käynyt kaappeja läpi ja karsinut rankalla kädellä. Oli aika iso oivallus, että välttämättä ei tarvitse koko ajan hankkia uutta kaappitilaa vaan sitä saa lisää myös vähentämällä nykyistä tavaranmäärää! Esim. lakanoita tuskin kukaan tarvitsee 7-8 settiä? Samoin poistoon joutui astioita, vaatteita, verhoja... Paljon meni UFF:lle mutta lakanoiden ja verhojen kohdalla joku pikkuhamsteri minussa nosti päätään ja kuiskutteli että nämähän ovat ihan hyvää kangasta. Niinpä siisteimmät lakanat ja verhot saivat uuden elämän muussa käytössä.

Ensimmäiseksi saksin joustofroteisen lakanan neliöiksi, joita laitoin aina kaksi yhteen ja saumuroin reunoista yhteen. Näistä tuli kilpailijoita Ikean pesulapuille joita meillä käytetään päivittäin keittiössä rapanassujen ja rähmäkäpälien puhdistukseen.


Seuraavaksi saksien alle joutui pari settiä valoverhoja. Olen jo pidemmän aikaa meinannut että pitäisi ommella kestohedelmäpusseja ja nyt niitä vihdoin sitten syntyi! Yhdestä verhosta sai kymmenkunta pussia, joten näitä riittää koulun markkinoille myyntiinkin ;) Pussin yläreunassa on nauhakuja jossa kalastalangasta punottu nyöri kiristämistä varten.


Jokaiseen pussiin on ommeltu pieni pala pul-kangasta tarralapun kiinnittämistä varten. Tämän vinkin löysin jostakin blogista, mutta enpä onnistunut nyt sitä blogia enää bongaamaan :(


 Näiden pussien koko on n. 25x32cm eli kutakuinkin A4-paperin koko. Ihan hyvin näihin humpsahti esim. kymmenkunta tomaattia, mutta omenoita ja banaaneja varten voisi olla ehkä isompiakin pusseja. Itse en tosin banaaneja ikinä edes laita pussiin vaan länttään tarrat suoraan nippuun kiinni ;)
2 kommenttia:

  1. Ahhh niin, näitähän voisi tehdä itsekin!!! Ja voisi tehdä vaikka mitä disainia näihinkin.... Hieno idea!!!
    ELina

    VastaaPoista
  2. kuukkeloi kestohedelmäpussi/t niin sieltä saa vaikka mitä ideoita disainiin ;)

    VastaaPoista