tiistai 21. elokuuta 2012

Pitsikaulaliina

Uusimmassa (? ainakin se oli uusin kun ohjeen siitä bongasin) Suuressa Käsityölehdessä oli kivoja pitsineulontaohjeita. Alunperin tarkoitus oli neuloa irtokaulus, mutta jemmassa ei ollut sopivan väristä lankaa joten puikoille tarttui sittenkin pitsihuivi. Pituutta huiville ei tainnut tulla ihan ohjeen mukaan, sillä neuloin sen verran mitä langasta riitti.

Lankana on (luultavasti) Nalle (tai ainakin joku samanpaksuinen) ja puikot oli nro 4. Ohje on siis Käsityö 8/2012-lehdestä. Pitsikuvio ei pääse ihan samanlailla esille kuin ohjeen alkuperäisellä langalla neulottuna: Debbie Bliss Rialto Lace oli siis alkuperäinen jota en jaksanut lähteä metsästämään. Ties mitä lanka maksaisi, näin jämälangoista tämä huivi syntyi aivan ilmaiseksi ;)

Pituuttakin on mielestäni ihan sopivasti. Tämä viimeinen kuva näyttää mielestäni huivin todellisen värin parhaiten. On ihan kunnolla kullankeltainen eikä mikään hailukka :)
2 kommenttia:

  1. Pingotitko huivia? Silloin saa pitsikuvion paremmin esiin.

    VastaaPoista
  2. no en ole vielä pingottanut kun piti suoraan puikoilta saada se kuvattua :D pitää laittaa pingotukseen ja katsoa tilanne sitten.

    VastaaPoista