lauantai 1. syyskuuta 2012

Korjausompelusta tuunaukseksi

Minä olen lähestulkoon kuuluisa siitä että olen äärimmäisen laiska korjausompelemaan mitään. Lapset ehtivät yleensä kasvaa seuraavaan vaatekokoon ennen kuin minä saan korjauspinossa olevat fiksailtua. Nyt kuitenkin koitti taas sellainen harvinainen hetki, että korjattaviin kävin käsiksi. Siellä oli myös yhdet polvesta hyvin kulutetut colleget. Yksi vaihtoehto olisi ollut nipsaista ne shortseiksi, mutta shortsikausi taisi mennä jo (vai tuliko sitä tänä vuonna edes?!), joten päätin kuitenkin kokeilla paikkaamista.


 Eihän meillä oikein mitään kestävää kangasta ollut (jotain farkkupalasia lukuun ottamatta - ja ne olisivat ehkä vähän jäykät tuollaiseen joustavahkoon kankaaseen), mutta onneksi lapset eivät pelkää väriä. Oranssia polyestermokkaa (ainakin muistelisin, että se on polyestermokkaa) löytyi ja siitä leikattiin polviin paikat.

 

Kerran paikkakangas oli kunnon kontrastiväriä niin pistettiin sitten homma pikkuisen överin suuntaan ja tuunattiin housut kerralla ihan uuteen uskoon. Lapsi itse etsi innokkaasti huoneestaan erikokoisia pyöreitä esineitä malliksi ja niiden avulla leikattiin erikokoisia pyörylöitä polvipaikkojen lisäksi. Etupuolelle tuli vain yksi pallura, mutta takapuolelle saatiin useampikin :)

Kivan iloiset näistä tuli omastakin mielestäni, mutta tärkeintä lienee että käyttäjä oli oikein tyytyväinen!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti