lauantai 15. helmikuuta 2020

Testissä Lady of Light -huivi

Talviknitsin testineulonnat jatkuvat. Tällä kertaa testissä oli Taru sormusten herrasta -sarjan Galadrielin inspiroima Lady of Light -huivi. Ohjeessa on kaksi kokoa joista itse neuloin pienemmän S-koon.


Lankana oli itselleni uusi tuttavuus Eluded Fibres jota olikin todella mukava neuloa. Harmillisesti tuo pieni kotimainen värjäri juuri lopetti toimintansa eli näitä ei enää saa :( Toinen kerä onneksi vielä odottelee eri värissä jotakin tulevaa projektia. Puikkokoko oli 3,5. Huivin aluksi neulotaan sileää neuletta, joten tämä on erinomainen tv- tai reissuneule kun ei tarvitse tuijottaa ohjetta. Pitsineuleosiossa joutuu sitten seuraamaan ohjetta tarkemmin. Tosin aika äkkiä kuvion oppi hahmottamaan edes sillä tasolla, että tajusi jos on tehnyt virheen ja kuvio ei enää täsmääkään edellisen kerroksen kanssa. Oikeastaan vain yhden kerran jouduin purkamaan melkein koko kerroksen, muuten meni tosi pienillä purkamisilla tämä. Tässä näkyy pitsiä vähän paremmin.



Pitsiosioon oli myös ohjeistus helmien lisäämiseen joko harvempaan tai tiheämpään, mutta itse en vielä koskaan ole helmiä neulonut, joten jäivät nytkin lisäämättä. Tämä vaikutti kuitenkin sellaiselta projektilta, että toimisi hyvin harjoituksena ja luulenkin, että jos minulla olisi helmiä ollut niin olisin saattanut kokeillakin. Mutta kivalta näyttää ilmankin. Loppuun vielä sovituskuvia. Suht suuresta leveydestään huolimatta asettuu tosi kivasti kaulalle kietaistuna.




Päässä olevasta piposta enemmän seuraavassa blogipostauksessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti