maanantai 17. helmikuuta 2020

Kissanpäivät ompelukerhossa

Verson puodilta oli loppuvuodesta tilattavissa taas ompelukerhon yllätyskangas ystävänpäiväviikonlopuksi. Värivaihtoehdoista otin vaaleanpunaisen ja olin valintaani oikein tyytyväinen. Paketista paljastui raitakangas, jossa raitojen lomassa piilottelee kissoja. Olisin kelpuuttanut kankaan jopa itselleni, mutta kaksi lapsista toivoi siitä itselleen, joten heille meni. Kuopukselle syntyi mekko:


Tällä systeemillä olen aiemmin tehnyt useammankin mekon. Nyt oli toive nimenomaan lyhythihaisesta joten sellainen tuli. Yläosan kaavana oli joku vanha peplum-kaava koossa 134 ja itse asiassa helmakappalekin on siitä. Pituutta mallailin koon 122 paidan mukaan lisää. Helman tyllit on leikattu pidemmäksi kuin varsinainen helmakappale joten pituutta mekolle tulee polven tietämille asti kaikkineen.


Toiselle lapselle syntyi ihan perus-t-paita koossa 146. Kaava oli Kuusikko, nyt en kuollakseni muista mistä kaavakirjasta, ehkä Mekkotehdas koulutyttöjen malliin? Sekä mekon että paidan kaavat olivat valmiiksi piirrettyjä edellisten lasten ollessa tuota kokoa eli tarvitsi vain kaivella esille ja ryhtyä kankaanleikkuupuuhiin. Näistä ompeluprojekteista sain inspiraation ommella jotain itsellekin, mutta siitä seuraavassa postauksessa kunhan saan vaatteet kuvattua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti