perjantai 23. maaliskuuta 2018

Testineulonnassa pitsipalmikkosukat

Ravelrysta bongasin taas uuden testineulonnan. Hetkisen emmin, sillä sukat aloitettiin varpaista, mutta johan kaksi paria olen sillä tyylillä tehnyt niin pakkohan se on onnistua. Ja onnistuihan se. Pitkään tämän parin kanssa takutessa kyllä meni, ensinnäkin siitä syystä, että hurahdin samaan aikaan lukemaan yhtä fantasiasarjaa, jossa oli kaikkineen melkein 3000 sivua, ja se vähän veloitti vapaa-ajasta. Toisekseen tuli useampaan otteeseen purettua isoja pätkiä. Mutta tässä ne nyt ovat!

Mallin nimi on Footruffles Socks ja nämä on neulottu L-koon ohjeella. Ensimmäisen sukan neuloin liian pitkäksi ennen kantapään aloittamista ja jouduin purkamaan pitsikuviosta yhden kokonaisen kuvion verran. Olisi pitänyt jaksaa purkaa vielä 1-2cm enemmän, mutta keskelle kuviota purkaminen olisi ollut hankalaa langankiertojen ym. poimimisen takia. Tämän takia sukat ovat nyt sitten pikkuisen reilut itselleni, ehkä kokoa 41. Puikot olivat kokoa 2,5 ja lankana uusi tuttavuus Lang Yarnsin Jawoll Magic. Ihan kaikkein mukavin sitä ei ollut neuloa, sillä lanka on aika löysäkierteistä ja meinasin vähän väliä tökkiä puikolla langan halki. Tässä näkyy lähikuvaa pitsineuleesta:

Kantapää on ristiin vahvistettu ja se tuli näin "väärään suuntaan" neulottuna mielestäni helpommin kuin varresta varpaisiin. Muuten en edelleenkään erityisemmin välitä tästä neulomissuunnasta, vaikka toki se on kiva osata niin ei jää joku mieleinen sukkamalli sen takia toteuttamatta, että neulotaan värään suuntaan. Sovituskuvia, joista viimeisessä näkyy kantapäätkin kohtuullisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti