perjantai 30. maaliskuuta 2018

Neuloin norjaksi

Kyllä kielitaito on hyödyllinen taito. Ja tällä kertaa erityisesti ruotsin kielen taito :) Instasta bongasin nimittäin tosi kauniiden kämmekkäiden ohjeen, mutta se sattui olemaan norjaksi. Vaan eipä se haittaa, koska ruotsi ja norja ovat niin lähellä toisiaan, että norjankielisen ohjeen lukeminen ei tuottanut minkäänlaisia ongelmia. Joten puikoille pääsivät Oktobervanter-kämmekkäät.

Lankana näissä on Sukkafinlandiasta ylijäänyttä Louhittaren Luolan Väinämöistä. Lankamenekki olin vain 30g eli tulee mukavasti jämälangoista yksi pari. Puikot olivat kokoa 2,5. Ohjeen mukainen puikkokoko taisi olla 2,25 ja liekö se vai lanka vai mikä, mutta ohjeen mukaan neulottuna kämmekkäistä tuli ihan liian isot. Jouduin siis justeeraamaan silmukkamääriä niin, että aloitin 44 silmukalla, josta lisäysten jälkeen tuli 52s ja lopun resorin neuloin 40 silmukalla. Kämmekkäitten "selkäpuolella" on palmikkokuvio ja myös peukaloa pitkin menee yksi palmikko. Nuo peukkupalmikot olivat erityisesti syy, miksi ihastuin tähän malliin.


Ohjeessa on kaksi eri kaaviota, joita neulotaan samaan aikaan. Kaavioissa on eri määrä kerroksia ja kummassakin kaaviossa on vielä lisäksi tietyt kerrokset, joita toistetaan alun jälkeen. Tämä teki sen, että alun jälkeen oli melkoisen hankala kestää mukana, mikä kerros kummassakin kaaviossa milloinkin oli menossa ja vielä kun lisättiin peukalokiilan lisäyksen ja niiden välikerrokset niin soppa oli valmis. Loppujen lopuksi tämä pari ei ole täysin samanlainen vaan vasemman kämmekkään peukalosilmukat on jätetty langalle aikaisemmin kuin oikean ja vastaavasti sitten peukalon jälkeen vasemmassa on enemmän kerroksia kuin oikeassa. Onneksi tämä ei käytössä näy, mutta lahjaksi en tällaista epäparia kenellekään kehtaisi antaa. Onneksi tämä pari oli alun alkaenkin suunniteltu itselleni. Tulisi nyt vaan vielä lämpimämmät säät, niin näissä tarkenisi ulkoilla!


1 kommentti: