maanantai 26. maaliskuuta 2018

Hellinaarin yllärikankaasta kesäpaidaksi

Ompeluryhmän kautta pystyi taas tilaamaan yllätyskangasta ompeluhaastetta varten. Kankaan toimitti Hellin ja tilauksen yhteydessä mainittiin, että kuosi on täysin uusi. Aikaisempien kuosien perusteella odotin jotakin suht värikästä, mutta toisin kävi: mustavalkoista tuli! Samaa kuosia oli kyllä useammassa eri värissä eli osalle tuli värikkäämpääkin. Ihan ei mennyt kuosi oman maun mukaan, mutta yksi lapsista kelpuutti sen heti, joten hänelle sitten. Syntyi ihan peruspaita kesäksi:

Haasteen twisti oli, että voisi käyttää uuden kuosin pariksi myös uutta kaavaa. Itse valikoin kokeiluun Mekkotehdas koulutyttöjen tapaan -kirjasta Kuusikko-paitakaavan koossa 146. Kuollaksenikaan en löytänyt kaava-arkilta taskun kaavaa, joten tasku on saksittu arviolta. Leveyden sentään sain napattua etukappaleen kaavan taskumerkeistä, mutta koko taskun kaavaa eivät minun silmäni löytäneet. Kankaan kuosi nimi on Kuoro, mutta omaan silmääni nämä näyttävät mansplainaavilta miehiltä. Siitä syystä taskuunkin tuli sitten kaksi tuollaista setäselittäjää, puhuvaa päätä yksityiskohdaksi. Kamalasti niillä on asiaa.

Taskussa on yläreunassa taite, mutta muuten sen on ommeltu ilman taitteita kiinni paitaan eli pesussa reunat pitäisi oletettavasti rullaantua. Saas nähdä miltä näyttävät. Oli muuten ihan supervaikeaa leikata ja ommella kangas niin, että päät olisivat suht suorassa, ja kun paidan alareunaa katsoo niin eihän ne ihan olekaan. En tiedä, vetääkö kangas pesussa sen verran vinoon vai enkö vaan osaa taitella sitä pesun jälkeen tarpeeksi vinosti, että tulisi leikatessa suoraan sitten. Joku oli näppärästi ratkaissut tämän ongelman leikkaamalla kappaleet kokonaan vinoon langansuuntaan. Käyttäjää ei onneksi pienet vinoudet haitanneet vaan paita kelpasi heti päälle :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti