torstai 1. maaliskuuta 2018

Kaulaliina

Tädiltä saadussa lankakassissa oli 3 kerää persikanväristä Rondon Diva-lankaa, koostumukseltaan 65% akryyliä ja 35% mohairia. Itse en olisi keksinyt siitä mitään projektia, mutta esikoinen sanoi että tuosta tulisi ihana kaulahuivi. Joten sellaista lähdettiin kokeilemaan. Ensin etsittiin Ravelrysta yhdessä sopivannäköistä huivia, mutta lopulta päädyin kelpuutettujen mallikuvien perusteella kuitenkin Purl Sohon ilmaiseen Jasmine Scarf -ohjeeseen. Tällainen:

Purl Sohon sivuilla huivissa on 5 mallikertaa, mutta itse tein kolmella mallikerralla. Yhden mallikerran leveys on 13 silmukkaa ja lisäksi tarvitaan 9 silmukkaa eli tässä huivissa on 48 silmukkaa. Puikkojen koko oli 4. Malli on nopea oppia ulkoa, siinä toistuu nurjan puolen kerrokset, joilla tehdään langankiertoja ja oikean puolen kerrokset, joilla langankierrot tiputetaan ja neulotaan. Tuloksena on kalanruotomainen pinta:

Neuloin huiviin kaikki 3 kerää (yhteensä 120g/ n. 360m lankaa) ja pituutta sille tuli suunnilleen 1,5m Riittää mukavan muhkeasti kaulan ympäri.


1 kommentti: