tiistai 6. helmikuuta 2018

Sukkafinlandia 5. etappi: huhhuijaa

Sukkafinlandia 5. ja samalla toiseksi viimeinen etappi julkaistiin sunnuntaina. Ensimmäinen ajatus kun näin ohjeen oli että huhhuh! Ei riittänyt se, että sukat aloitettiin varpaista (johan sen tyylin kakkosetapilla opettelin), mutta melkein koko sukka tehtiin lyhennetyin kerroksin ja kaiken lisäksi kantapää neulottiin muuten valmiiseen sukkaan jälkikäteen. Mutta eihän Sukkafinlandia mikään finlandia olisi, jos siinä ei olisi haastetta, joten sinnikkäästi pistin silmukat puikoille ja aloin ohjeen mukaan neuloa. Pari päivää kun sinnikkäästi tikuttelin niin ihme ja kumma: valmista tuli!

Sukat on neulottu koon 2,5 puikoilla enimmäkseen Nalle-langasta. Siniset raidat ovat Dropsin jotain lankaa. Se olisi ollut vahvuudeltaan Nallea parempi valinta, mutta sitä ei ollut tarpeeksi. Tällä lanka-puikko-yhdistelmällä sukista tuli ohjeen mukaan neulottuna ihan liian isot meidän perheen jalkoihin. Kuvaaminenkin oli vähän haastavaa, kun väljyyttä oli jalkaterässä liikaa. Mutta yritelmää. Sukat aloitettiin tosiaan varpaista, jonka jälkeen tuli 4 kolmiomaista osiota lyhennetyin kerroksin.

Sen jälkeen sai hetken neuloa ihan normaalisti suljettuna neuleena, tosin kantapään silmukat neulottiin apulangalle odottamaan varren valmistumista. Lopuksi apulanka purettiin ja kantapää neulottiin siihen reikään. Tällainen siitä tuli:

Jalkapohjatkin ovat aika kivat :)

Sukan varsi pääteltiin i-cord-menetelmällä, tuli todella kivannäköinen reunus!

Nämä sukat päätyvät todennäköisesti isälleni, jolla on pitkä mutta kapeahko jalka. Luulen, että jossakin vaiheessa neulon tällä mallilla toisen parin pienemmällä silmukkamäärällä tai ohuemmasta langasta, niin että tulee omaan jalkaan sopivat. Mutta ei vielä tähän väliin, koska nyt odotellaan kisan päätösetappia ennen uusia neulehaasteita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti