maanantai 19. helmikuuta 2018

Koostepostaus Sukkafinlandia-kisasta

Nyt on sitten Sukkafinlandia neulottu. Instaa varten tein kollaasin kisasukista ja ajattelin, että bloginkin puolelle voisi olla kiva koota vielä kaikki sukat samaan postaukseen. Joten tässä tulevat. Kisan ensimmäisen parin eli mysteerisukat jätin neulomatta, mutta pakolliset osiot eli lämmittelysukan ja 6 kisaparia tein kaikki. Lämmittelysukat:

Tein sukat pienimmällä ohjeella ja silti tuli omaan jalkaan sopivat vaikka olisi pitänyt olla kokoluokkaa 36-37. Varrensuun erivärinen kaistale on mielestäni turha. Mallina tämä oli ihan helppo ja nopea tehdä. Tästä parista ei annettu pisteitä vaan tämä neulottiin harjoituksena, jotta kisan vaiheet tulivat tutuksi ennen varsinaisia kisasukkia. Sitten siirrytään varsinaisiin kisasukkiin.

Etappi 1:
Näitä tehdessään kyllä tunsi kisaavansa, ihan tuskien taivalta oli kun olen niin hidas neulomaan kirjoneuletta. Yksi virhekin kuvioon jäi, mutta en todellakaan jaksanut ruveta purkamaan enää se huomatessani. Kaikesta takkuamisesta huolimatta olin 49. nopein ensimmäisellä etapilla. Omiin jalkoihin sukista tuli ihan liian pienet ja pienijalkainen esikoinenkin sai ne vain häthätää puettua.

Etappi 2:

Nämä ovat varmaan suosikkisukkani tässä kisassa. Malli on suht yksinkertainen, mutta se aloitettiin kärjestä eli uutta piti opetella kovasti. Myös lanka oli uusi tuttavuus: Louhittaren luolan Väinämöinen ja tykästyin siihenkin kovin, ihana neuloa! Tällä etapilla sain myös parhaan sijoitukseni, peräti 19.! Kaikin puolin onnistunut etappi siis :)

Etappi 3:

Tämän etapin tiesin jo etukäteen sooloilevani, koska en halunnut räplätä helmien kanssa. Tein siis mallin hyvin paljon sovellettuna ja nopeuskisan suhteen tämä etappi jäi siksi nollille.

Etappi 4:

Tämä etappi oli kiva, koska malli oli ihan peruspitsineuletta, mutta pikkuisen oli uuttakin opeteltavana kun silmukat luotiin virkkaamalla ja kahdessa kohtaa on nuo neulotut letit. Etappisijoitus 23.

Etappi 5:

Tämä oli varmaan kaikkein kamalin etappi. Mallin nähdessäni meinasin ensin että en edes yritä, mutta toki kisan luonteeseen kuuluu, että haastetta on oltava joten sinnittelin tämän puikoille ja myös valmiiksi asti. Tiukkojen kisavaatimusten takia sukista tuli ihan liian isot, olisi pitänyt aloittaa kantapää huomattavasti aikaisemmin. Sijoitus etapilla 32.

Etappi 6:

 Ja sitten eilen esitelty päätösetapin pari. Tämä oli päätösetapiksi vähän pettymys. Toki malli on ihan kaunis, mutta jotenkin se oli tähän kisaan liian perus. Vaikka kovasti tehdessä manailinkin noita hankalampia sukkia, mutta sitten kun nämä olivat tällaiset ihan perushelpot niin ei meinannut pysyä mielenkiinto yllä ja sukat edistyivät helppouteensa nähden tuskaisen hitaasti. Tämän etapin sijoitus oli vasta 56. eli takkuaminen näkyy myös sijoituksessa.

Kokonaisuutena keräsin kisassa 168 pistettä ja tämänhetkinen sijoitus kokonaiskisassa on 50. mutta kutosetappihan on vielä käynnissä eli voi olla että sieltä vielä tulee kilpailijoita ohi kun saavat tämän etapin pisteet plakkariin. Ihan kiva kokemus, mutta jatkossa ehkä tyydyn neulomaan itsekseni, tai jos välttämättä yhteisneulontaa haluan niin sitten perus-KAL-meiningillä ilman kisaamista. Koska eihän näitä kisoja voi ottaa rennosti vaan pakko on yrittää parhaansa (nopeimpansa) ja sitten harmittaa kun tulee takkuamista ja tumpelointia.


2 kommenttia:

  1. Vau, nostan hattua että teit nää kaikki! :) Ja muutenkin upea suoritus! Mie neuloin vaan neljät sukat; mysteerisukat, Keväällä kerran, Kuvastimet ja Helluset. Muut ei oikein napannu. In memoriam -sukille oon nyt jälkikäteen vähän lämmennyt, ne saatan joskus vielä neuloa, mutta muut saa jäädä. Itsekin kuvaisin kisaa sanoilla 'ihan kiva', ihan jees kokemus. Odotukset oli ehkä vähän turhan korkeat. Noo, seuraavalla kerralla tietää mitä odottaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On vähän sitä vikaa että jos jotain aloitetaan niin sitten se kanssa tehdään loppuun vaikka hampaat irvessä. Rennommallakin meiningillä ehkä riittäisi :D

      Poista