tiistai 16. tammikuuta 2018

Sukkafinlandian 4. etappi: Helluset

Sukkafinlandian neljännen etapin ohje julkaistiin toissapäivänä. Taas työt haittasivat harrastustoimintaa, sillä maanantaina piti olla töissä, joten sunnuntainakaan ei voinut yötä myöten puikotella. Ensimmäisen sukan ehdin kuitenkin saada sunnuntaina valmiiksi ja maanantaina töiden jälkeen sitten toisen eli neljäs pari valmiina!

Mallin nimi on Hellunen ja sen on suunnitellut Pirjo Iivonen. Pääasiassa malli on suht yksinkertaista pitsineuletta, mutta varressa on kaksi Latvian Braid -tekniikalla tehtyä koristeraitaa ja sukan silmukat luotiin virkkuukoukun avulla, jolloin samalla saatiin virkattua nirkkoreunus varteen. Tämä oli itselleni varmasti koko sukan vaikein osuus: ensimmäistä reunusta virkkasin ja tahkosin lähestulkoon tunnin verran! Mutta sen jälkeen tekeminen olikin vallan sujuvaa. Tässä lähikuvaa nirkoista ja letistä, jotka molemmat olivat itselleni uusia tekniikoita:


Lankana näissä on Nalle ja puikot varren alussa 2,5 ja myöhemmin koko 3. Yksi kerä riitti sopivasti koon 40 sukkiin.Nyt onkin kisa sitten jo reilusti yli puolivälin: enää kaksi etappia jäljellä!

1 kommentti:

  1. Kauniit! Tosi kivasti toimii värit näissä! :) Mulla on vielä ihan vaiheessa, kun vasta eilen aloitin. :D Mutta ei pitäis tosiaan nyt olla enää hankalat, kun on aloitusreunasta päästy.

    VastaaPoista