tiistai 2. tammikuuta 2018

Sooloiluksi meni eli Sukkafinlandian 3. etappi

Sukkafinlandian 3. etappi julkaistiin 30.12. Etukäteen oli tiedossa, että mallissa on helmiä, joten tiesin jo valmiiksi, että ohjeen mukaan en tule etenemään. Mikä oli sikäli harmi, että lomalla olisi ollut aikaa paahtaa nopeuskisaa varten täysillä eikä malli muuten ollut mitenkään hankala. Mutta luovan sarjan puolelle mentiin ja loppujen lopuksi aika paljon enemmän kuin etukäteen ajattelin. Tässä lopputulos:

Alkuperäisen mallin nimi on Andante Festivo ja siinä on varren yläosissa kirjoneuletta, jossa myös niitä helmiä, ja sen jälkeen alkaa palmikkokuvio, joka jatkuu kärkikavennuksiin asti. Luovan sarjan vaatimuksissa oli, että kirjoneulekuviota tulee käyttää kokonaan tai osittain ja palmikkokuviosta tulee neuloa vähintään yksi mallikerta. Itse toteutin nämä niin, että kirjoneulekuviosta on alku ja loppu ja väliosan sovelsin (osin sen takia, että luin kuviota huolimattomasti eli väärin) ja palmikkokuvion mallikerta on varren takaosassa ennen kantalappua. Sukan etupuolella kulkee ainoastaan kuvion reunoilla olevat 2 silmukan levyiset pikkupalmikot, jotka yhdistin jalkapöydän päällä. Tässä yritelmää kuvata sitä palmikkokuviota sukan takana:


Lankana on Nalle ja mustan kuvaaminen on aivan toivotonta: neulepinta ei vaan erotu. Kantalapunkin tein oman pään mukaan (lue: luin ohjetta huolimattomasti) ja kärkikavennuksina on sädekavennukset. Silmukkamäärä on S-koon mukaan ja sukat sopivat noin 38-kokoiseen jalkaan.  Puikkokoko oli 3. Kyllä näistä ihan nätit sukat tuli näinkin, joskin hyvin erinäköiset kuin alkuperäinen malli.
2 kommenttia:

  1. Mullakin jää nopeuskisa välistä helmien takia, mutta malli on niin nätti, että taidan neuloa sen jossain vaiheessa luovaan kategoriaan itsekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nätti malli on tosiaan, ehkä jopa toistaiseksi kaikkein kaunein kisan aikana :)

      Poista