perjantai 12. tammikuuta 2018

Heijastinlankojen jämät käsitelty

Nyt on sitten Novitan Hohde-langan loputkin käytetty. Ensin neuloin itselleni lapaset.

Mallia näihin ei varsinaisesti ollut. Ravelrysta katselin vähän Bräcken-lapasten kuvaa ja sen perusteella tein palmikot. Silmukoita on 10 per puikko, joista kahdella puikolla siis kummallakin 8s levyinen palmikko. Kämmenpuoli on ihan sileää neuletta.


Tässä vaiheessa oli jäljellä vajaa kerä sekä harmaata että sinistä Hohdetta. Ne yhdistämällä sain tehtyä säärystimet.

Alussa ja lopussa on 2o2n-joustinta ja muuten säärystimet on neulottu Olga-sukkien mallineuletta vähän kaventaen. Silmukoita taisi olla 12 per puikko kun netistä löytämäni Olgan mallikerta oli 14 silmukkaa. Näistä ei valitettavasti ole salamalla otettua kuvaa.

Lopuksi puikottelin vielä punaisen jämäkerän lapasiksi.

Joustimet on neulottu 7 Veljestä -langasta ja käsiosat sitten Hohteesta. Silmukoita on 8 per puikko ja näistä tuli ehkä 8-10-vuotiaan kokoiset.


Kaikissa töissä käytössä oli koon 4 tai 4,5 puikot ja langat tuli neulottua käytännössä kokonaan. Punaista jäi jokunen metri, mutta ei siitä taida riittää kuin parsinlangaksi tarvittaessa.
1 kommentti:

  1. Ihanat nuo palmikkolapaset! :) Ja nätit on säärystimet ja punaisetkin tumput. Mulla ois harmaata heijastinlankaa odottamassa, josko vaikka just lapaset syntyis. Pistin muuten blogissa haasteen pystyyn, jos kiinnostaa. ;)

    VastaaPoista