sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Testineulonnassa pipoja

Viime aikoina olen testineulonut pipoja. Ensin Ravelryn kautta bongasin Let Yourself Hat -nimisen mallin, joka yhdisti hauskasti erilaisia neulepintoja.

Alaosa on joustinta, sitten tulee sileän neuleen osio, jossa nurjien silmukoiden raitoja ja lopuksi vaihdetaan palmikkoneuleeseen. Tykkään! Tässä lähikuvaa palmikoista. Tai ei kai nämä varsinaisia palmikoita ole, kun vaan yhtä silmukkaa kerrallaan siirretään?

Lankana itselläni oli Nalle ja puikot 3,5. Piposta oli useita eri kokoja, mutta itse neuloin aikuisen koon ja tuli omaan päähän sopiva.
Seuraava testattava malli osui silmiin Kettu Knitsin Instassa. Siinä pääsin jopa ideoimaan nimeä ja oma ehdotukseni valittiin. Tässä siis Knot So Cold Beanie :)

Tässä lankana 7 Veljestä ja puikot kokoa 4,5. Pipon sivussa kulkee solmuun menevä palmikkokuvio, josta siis mallin nimikin juontaa juurensa.

Itse neuloin alun resorin ohjetta lyhyemmäksi ja kun sen taittaa kaksin kerroin, tulee piposta sopivan päänmyötäinen. Alkuperäinen pipo on vähän myssymäisempi.


Malli on mukavan unisex :) Ja seuraavaksi sitten taas sukkia puikoille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti