lauantai 21. lokakuuta 2017

Keväällä kerran, Sukkafinlandian lämmittelykierros

Itsenäisyyspäivänä starttaa Sukkafinlandia. Kyseessä on suomalainen sukanneulontakilpailu, jossa kisataan 3 kuukauden aikana nopeudessa ja luovuudessa. Kisan aikana on kuusi etappia, joista jokaisella neulotaan siis yksi pari sukkia. Jo ennen kisan alkamista on kuitenkin lämmittelykierros, jolla ei vielä kisata, mutta jonka suorittaminen on edellytys kisaamiselle. Osallistumismaksut menevät kaikkineen SPR:lle eli vaikka ei varsinaisesti kilpailisikaan niin tukee hyväntekeväisyyttä - ja toki saa myös kisan 7 sukkaohjetta. Lämmittelykierroksen sukkamalli on nimeltään Keväällä kerran ja sen on suunnitellut Lumi Karmitsa. Itselläni oli muita töitä kesken, joten pääsin starttaamaan muutaman päivän myöhässä, mutta nyt on valmista.

Pitsipalmikkosukat eivät tietysti tasona kuvattuna näytä miltään :P Joten sovituskuvia seuraa.


Valkoinen lanka on Nallea ja sininen Dropsin.. jotain. Puikot olivat kokoa 2,5. Ohjeessa oli hyvin tarkkaan määritelty, että ainoat sallitut poikkeukset olivat tehostevärin toistojen määrä ja kantapään silmukoiden poimiminen, joten kantapään silmukoita lukuun ottamatta nämä ovat täsmälleen ohjeen mukaan neulotut. Ohje oli hyvin selkeä eli mitään ongelmia ei matkassa ollut. Palmikkokuvio jatkuu varren takana koko kantalapun ajan, mikä ehkä seuraavasta kuvasta näkyy paremmin.
Nyt sitten vaan odotellaan itsenäisyyspäivää, että päästään varsinaisen kisan pariin :)

5 kommenttia:

 1. Kauniit tuli! (: Musta tää oli ihana malli neuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kiva neuloa ja itse tykästyin myös tuohon Dropsin lankaan (Drops Fabel kun vyötteestä lunttasin). Tämä oli eka kokeilu siitä.

   Poista
 2. Hitti, en ole tajunnut että lämmittelykierros on pakollinen! Se foorumi oli aika huono ja sitten unohdin salasanan ja ja ja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se sivusta on kyllä sekava, eikä tunnu olevan kovin aktiivista keskustelua ainakaan vielä muutenkaan. Toivottavasti saat uuden salasanan niin ehdit vielä tämän mallin ajoissa neulomaan.

   Poista
  2. sivusto siis eikä sivusta.

   Poista