maanantai 16. lokakuuta 2017

Sukkia toiveiden mukaan ja väriterapiaakin

Tuttu halusi ruttuvartiset polvisukat. Näytti netistä mallikuvaa ja sen perusteella lähdin soveltamaan. Tällaiset syntyi.

Lankana on 7 Veljestä, paitsi raidoissa Novitan Duo, joka olikin itselleni ihan uusi tuttavuus. Se valikoitui täysin väritoiveen perusteella, kun ei Seiskaveikasta löytynyt mitään oikeanlaista punaista. Varsien ruttumaisuus syntyy oikeista ja nurjista silmukoista, joiden alueet menevät tavallaan kolmioina limittäin ja lomittain. Puikot ovat varressa kokoa 3,5 ja kärkiosaan vaihdoin koon 3 puikot.

Tässä sovituskuvia sekä suoriksi vedettyinä että vähän rutussa.


Jälkikäteen vasta tajusin, että lokakuun teemaväri Vuosi väriterapiaa -blogihaasteessa oli itselläni harmaa, eli nämä sukat (ja toinen Instassa postaamani pari) toimivat osallistumisena tälle kuulle :)

Toisen parin tilasi viimevuotinen teini. Keväällä siis lupasin koko ryhmälle tilauksesta sukat neuloa ja tämä oli nyt kuudes pari joka tilattiin eli nyt on noin neljäsosa sukkansa tilannut. Saapas nähdä, moniko vielä sukat haluaa. Muutama on jo ilmoittanut, että mummoilta saa tarvittaessa eli eivät minulta sukkia tarvitse. Näissä tilaajan toive oli pinkit sukat, joissa palmikko sivussa. Peruspalmikon sijaan ehdotin kuitenkin Kaikuja Karjalasta -sukkien "köysikuviota" ja se kelpuutettiin, joten tässä lopputulos:

Nämä sukat ovat Nallea ja neulottu koon 3 puikoilla. Silmukoita on varsissa 1 per puikko ja kärkiosassa 14. Köysikuvio kulkee kummassakin sukassa ulkosyrjällä ja kiertää eri suuntaan.


Kuvio on vähän hidas tehdä, kun jokaisella kerroksella joutuu kieputtamaan silmukoita toistensa yli, mutta on se kyllä kauneudessaan vaivan arvoinenkin. Luulen, että jossakin vaiheessa joudun itsellenikin tällä kuviolla sukat neulomaan. Kuvio menisi mielestäni oikein hyvin myös miesten sukkiin. Ehdottomasti yksi lempipareistani tälle vuodelle!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti